Etter vannfaste

Dagens bloggpost er skrevet av gjesteblogger Linn Spets, som utførte en lengre vannfaste i Mars:
linn-susanne-spets-vita-univers

Dagens bloggpost er skrevet av gjesteblogger Linn Spets, som utførte en lengre vannfaste i Mars:

Nå begynner det å bli en stund siden vannfasten min i mars. Jeg planla den gang en 14-dagers vannfaste, men ble nødt til å avbryte da kroppen min sa ifra at den var ferdigfastet. Fasten hadde da vart i akkurat en uke.. Jeg ønsket å faste for å gi kroppen min en restart energimessig, samt prøve å bli kvitt eksem samt intoleranse for blant annet nøtter og melkeprodukter.

eksem før faste.jpg

Her er foten min rett før fasten. Slik har foten min vært siden 2012, altså i nesten 5 år. Det var høsten 2012 kroppen fikk nok og jeg ble kronisk utmattet, så jeg tenker at det hadde en sammenheng. Jepp, det kødde! Og var svært smertefullt i perioder da jeg klødde det til blods. Det var faktisk umulig å ikke klø når det klødde, og det var nesten umulig å stoppe. Har aldri kjent en slik trang til å gjøre noe før. Dere som sliter med det samme vet hva jeg snakker om!  Jeg prøvde å smøre det inn med alt fra hydrokortisonkrem til kokosolje, men førstnevnte hjalp kun til jeg sluttet med den og sistnevnte gjorde det bare verre. Jeg prøvde ekstra omega-3, ekstra vitamin-D, ekstra sol, kuttet alle allergener fra kostholdet mitt, spiste ekstremt næringstett mat, men ingenting hjalp. Men slik så foten min ut ca to uker etter avsluttet faste: Her er venstre fot nesten like bra som høyre! Og den blir stadig bedre.

eksem etter faste.jpg

Jeg har i tiden etter fasten og opptrappingen  gjort forsøk på å reintrodusere mat jeg tidligere har tålt dårlig. Jeg har prøvd alle forskjellige typer nøtter, geitemelkprodukter og vanlige meieriprodukter. Alt utenom sistnevnte har gått helt fint, og jeg er kjempeglad for å kunne spise geitost, sukkerfri marsipan og nøtter som snacks igjen. Jeg spiser ikke store mengder av disse, men er veldig greit å kunne unne seg innimellom uten en reaksjon.

vitanøtter.jpg

Vektmessig gikk jeg ned fra 65 kg til 61,3 kg på de 7 dagene, og fortsatte å gå ned i vekt til 59,7 kg i opptrappingsfasen. Jeg spiste små, lette måltider, og aktiviteten min økte så det var ikke overraskende at vekttapet fortsatte. Med en høyde på 177 cm tålte jeg å gå ned såpass mye om man tenker sunn BMI, men jeg var på grensen til undervektig og kroppen min trives faktisk best med litt å gå på, så de kiloene har jeg spist tilbake på plass!

probiotika.jpg

Det jeg la merke til etter fasten var hvor vanskelig det var å spise pre- og probiotika i form av søtningsmidler som fibersirup og FOS, samt surkål, hjemmelagd kokosyoghurt, kombucha og vannkefir.  Det var virkelig smertefullt og jeg ble  ekstremt oppblåst av begge delene, sikkert fordi bakteriekulturen i tarmen hadde blitt redusert. Jeg anbefaler derfor å trappe opp med disse forsiktig etter man har fastet i lengre tid. Den dag i dag har jeg ingen problem med pre- og probiotika, og jobber med å tilføre flere gode bakterier til kulturen min. Dette styrker nemlig immunforsvaret, noe denne kroppen tydeligvis har trengt sårt.

Jeg har brukt faste som et hjelpemiddel til å bygge opp immunforsvaret mitt, og jeg er strålende fornøyd! I tillegg har jeg veiledet en person i faste for vektnedgang og styrket immunforsvar, og personen (som ønsker å være anonym) har oppnådd fantastiske resultater! Personen har til sammen gått ned hele 12 kg etter en uke med fasting og en lang og tålmodig opptrapping med allergentilpasset kost. Personen har på den måten  blitt kvitt en rekke diffuse symptomer, samt bedret allergiene sine betraktelig!

vitavann.jpg (1)

Jeg syns det er helt utrolig hvordan kroppen kan reparere seg selv så lenge den får ro til det. At denne metoden for bedre helse ikke er mer utbredt syns jeg er veldig synd. Jeg tror mange med allergier, intoleranser og autoimmune lidelser kan dra nytte av fasting som verktøy, selv om jeg ikke skal gå rundt og si at dette er en mirakelkur som gjør alle friske. Jeg tror et riktig kosthold, inkludert perioder med fasting, er noe som kan bidra til at hele kroppen blir friskere generelt. Og for meg har det virkelig vært verd å prøve det!

PS: Vil du se youtube klipp, dag for dag, hvordan jeg opplevde fasten? Gjør et google søk på «linnspets vannfaste» 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s