Verdens beste snickers er lavkarbo og uten sukker

Ingredienser:

  • 2 dl fløte
  • 100 g usaltet smør
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss sukrin gold + noen dråper stevia med toffe (Her kan du bruke søtningsmiddel etter eget ønske, men sukrin gold er «brunt sukker» og gir en liten ekstra karamell smak. Smak deg fram til hvor søtt du ønsker det. Husk at søtsmaken avtar noe når fudgen står i kjøleskap/ blir kald)

I tillegg:

  • salte peanøtter, Ca 100-150 gram
  • 100-200g mørk sjokolade (minimum 70%) Det er lurt å smelte litt omgangen. Hvis fudgen er frossen og du dypper raskt trenger du mindre sjokolade.

Lag Fudge:
Denne kokes i teflonkjele. Du skal røre lite og la den kokes lenge. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene er den klar. Jeg koker den til den nesten skiller seg, da får rett konsistens. Dette kan ta opp til 30 min, men følg med! Det varierer veldig etter gryte og komfyr. Ikke bruk lokk.

Kle en form med bakepapir, eller bruk en silikonform, hell den lett avkjølte fudgen over i formen. Dryss over ønsket mengde peanøtter, og trykk dem ned i fudgen. La massen stivne og avkjøles helt i frys eller kjøleskap.

Dypp i smeltet sjokolade. De er lettest å dyppe når de er frosne eller iskalde. Oppbevares i kjøleskap eller frysen. De tiner raskt, og i frysen bevarer du kvaliteten bedre. (MEN, bitene får som regel ben å gå på!) Regn med å bli HEKTA!!

En tanke om “Verdens beste snickers er lavkarbo og uten sukker

  1. Tilbaketråkk: Lavkarbo iskrem med vanilje- En sunnere iskrem | Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s