Svineknoke i leirgryte

Svineknoke

Ingredienser:
1 lettsaltet svineknoke
stor svineknoke
400 g flådde tomater i boks
2 dl hvitvin
eller vann
2 gulrøtter
1 løk
1 fennikel
1 sellerirot
3 laurbærblader
salt og pepper
1 ss sitronskall, revet
2 ss persille, hakket

Framgangsmåte:
Legg leirgryten i bløt. Leirgryten må legges i vann minst et kvarter før bruk.
Nye gryter og gryter som ikke har vært brukt på lenge må få flere timer i vann. Hele skal under, også lokket.
Ha i knoken, med rikelig salt og pepper, litt mindre salt dersom knoken allerede er saltet.
Skjær alle grønnsakene i passende biter og ha dem oppi, sammen med tomatene, vinen og laurbærbladene.
Sett gryten inn i kald ovn og skru den på 150 grader. La den stå i minst tre timer.
Du kan godt ta av lokket og skru opp varmen litt mot slutten.
Ta ut knoken og skjær kjøttet av benet, det skal nesten falle fra av seg selv.
Bland sammen finrevet sitronskall og finhakket persille og dryss det over.

Jeg fant oppskriften på «Din Mat»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s