Dette er en klassiker i mitt hjem til jul. Det er rett og slett ikke jul uten. Mektige, små bomber, ramlet rett ned fra himmelen. Mine er selvsagt uten sukker. Til dem som smaker den sin store overraskelse. De er også svært godkjente av sukkerspisere.
Bunn:
Klassisk mandelbunn, men uten sukker. Den blir ikke like seig som med sukker. Jeg velger derfor å lage den tynn. Da blir den veldig god likevel. Med Tagatesse eller/ og Sukrin Gold som søtning blir den litt seig.
- 200 gram revne mandler
- 75 gram tagatesse
- 3 eggehviter
- 2 ts bakepulver
Mal mandler, tilsett tagatesse og bakepulver. Stivpisk eggehviten. Husk å bruke en helt ren, tørr bakebolle, hvis ikke blir en aldri stiv. Ta gjerne 2 saltkorn i, da blir den fort stiv. Skjær så mandelblandingen inn i eggehvitene
Deigen bres ut på bakepair og stekes i en vanlig langpanne. Ca 15 min, 180 grader. Sett langpannen ut i kulden med en gang den er ferdigstekt. Da blir den seigere.
Sjokoladekrem:
- 1,5 dl Sukrin Gold/ Tagatesse blanding (F.eks 1 dl Sukrin Gold og 0,5 dl Tagatesse)
- 5 dråper Stevia med toffee
- 1,5 dl vann
- 6 eggeplommer
- 300g ghee/ usaltet smør
- 2 ss kakao
Pisk eggeplommene. Kok sukkerlake av søtningsmidlene og vann til det er redusert til ca hlavparten. (Det blir ingen tykk lake uten sukker)Hell den varme laken i eggeplommene samtidig som du pisker raskt hele tiden. Pisk til du får en tykk, fyldig krem. Avkjøl.
Rør inn en klatt mykt smør en bit av gangen mens du pisker. Tilsett kakao til slutt.
Legg kremen på kakebunnene og frys til kremen er stiv. Dyppes raskt i sjokoladeglasur.
Glasur:
- 200g mørk sjokolade (f. eks 70%)
- 2 ss kaldpresset rapsolje eller ghee.
Oppbevares med fordel i frysen.
Tilbaketråkk: lavkarbokos hver dag | Linn Kristin