Sarah Bernhardt uten sukker

Dette er en klassiker i mitt hjem til jul. Det er rett og slett ikke jul uten. Mektige, små bomber, ramlet rett ned fra himmelen. Mine er selvsagt uten sukker. Til dem som smaker den sin store overraskelse. De er også svært godkjente av sukkerspisere.

 

Bunn:

Klassisk mandelbunn, men uten sukker. Den blir ikke like seig som med sukker. Jeg velger derfor å lage den tynn. Da blir den veldig god likevel. Med Tagatesse eller/ og Sukrin Gold som søtning blir den litt seig.

  • 200 gram revne mandler
  • 75 gram tagatesse
  • 3 eggehviter
  • 2 ts bakepulver

Mal mandler, tilsett tagatesse og bakepulver. Stivpisk eggehviten. Husk å bruke en helt ren, tørr bakebolle, hvis ikke blir en aldri stiv. Ta gjerne 2 saltkorn i, da blir den fort stiv. Skjær så mandelblandingen inn i eggehvitene

Deigen bres ut på bakepair og  stekes i en vanlig langpanne. Ca 15 min, 180 grader.  Sett langpannen ut i kulden med en gang den er ferdigstekt. Da blir den seigere.

 

Sjokoladekrem:

  • 1,5 dl Sukrin Gold/ Tagatesse blanding (F.eks 1 dl Sukrin Gold og 0,5 dl Tagatesse)
  • 5 dråper Stevia med toffee
  • 1,5 dl vann
  • 6 eggeplommer
  • 300g ghee/ usaltet smør
  • 2 ss kakao

Pisk eggeplommene. Kok sukkerlake av søtningsmidlene og vann til det er redusert til ca hlavparten. (Det blir ingen tykk lake uten sukker)Hell den varme laken i eggeplommene samtidig som du pisker raskt hele tiden. Pisk til du får en tykk, fyldig krem. Avkjøl.

2013-12-21 10.28.36

Rør inn en klatt mykt smør en bit av gangen mens du pisker. Tilsett kakao til slutt.

2013-12-21 11.28.25

Legg kremen på kakebunnene og frys til kremen er stiv. Dyppes raskt i sjokoladeglasur.

Glasur:

  • 200g mørk sjokolade (f. eks 70%)
  • 2 ss kaldpresset rapsolje eller ghee.

Oppbevares med fordel i frysen.

One thought on “Sarah Bernhardt uten sukker

  1. Tilbaketråkk: lavkarbokos hver dag | Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s