Peanøtt bomber

peanøtt topper

Denne sunne, enkle og deilige oppskriften er inspirert av oppskriften min Peanyt.

Du trenger:

  • 1 glass grovt, økologisk peanøttsmør
  • 2-3 ss Sukrin Gold (Smak til) Les mer om søtningsmidler HER
  • 2-3 dråper Stevia (smak til)
  • ca 4 dl mandelmel (Jeg lager selv)
  • 80 ml Cocosa Extra Virgin
  • 1 Klype havsalt

___________

  • ca 200g sjokolade til dypping

2013-12-13 20.41.29Slik gjør du:

Smelt cocosa skånsomt. Bland peanøttsmør, søtningsmidler, havsalt og cocosa. Bland i ønsket mengde mandelmel til du får en fast røre. Mitt mandelmel var grovt.

Fyll en kakesprøyte med blandingen. Fordi jeg brukte grovt peanøttsmør og mandelmel hadde jeg ingen tut til sprøyten som var stor nok, og presset ut toppene uten tut. Hvis du ikke har kakesprøye kan du lage et kremmerhus av bakepapir for så å klippe tut i bunnen, eller du kan bruke en liten plastikk pose til mat.

Press ut små topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Sett i frysen til toppene er stive, ca 30- 60 minutt.

Smelt sjokolade skånsomt. Dypp toppene og sett i kjøleskap/ frys. Oppbevares gjerne i frysen.

PS: Det er mulig å tynne ut sjokoladen med cocosa eller usaltet smør, da blir blandingen drøyere. MEN, da blir toppene raskere myke i romtemperatur.

2013-12-13 11.22.04            2013-12-13 11.35.25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s