Mascarponekrem

Mascarponekrem

Denne desserten er nesten for enkel og lynrask til at det er lov å legge den ut, men den er utrolig god! Denne har reddet meg ut av mange kniper både under selskap og i etterkant.

Mascarpone er en italiensk kremost som brukes blant annet i den fantastiske desserten Tiramisu. Osten har en mild og fløteaktig smak. 

Bland mascarpone med ønsket mengde søtstoff og pisk sammen. Ønsker du et høyere fettinnhold kan du røre inn en eller to eggeplommer i kremen. Ønsker du en lett og luftig dessert kan du i tillegg eller i stedet tilsette en stivpisket eggehvite.

Forslag til forskjellige smaksvarianter:
På bildet:
1-2 ts vaniljepulver
1-2 ts rå kakaopulver
2 ts mandelsmør

Mulighetene er uendelige:

1 ss revet mørk sjokolade
1 ss smeltet sjokolade
1-2 ss tinte bringebær ( eller andre bær)
jordbær saft (av tinte jordbær)
1 ss hakket fudge
Et lite kaneldryss
Kaffe
Frysetørret kaffe finknust med kakaopulver på toppen
Bitte litt Cognac eller Whisky med kakaopulver på toppen (likør for de sukkerliberale)

Hvis du har en kraftig smak på kremen kan det være digg med søtet, pisket kremfløte på toppen.
Den er også strålende å bruke som glasur eller kakefyll.

Her er en  link til hjemmelagd mascarpone for de som har bedre tid.

2 thoughts on “Mascarponekrem

  1. Tilbaketråkk: Dessert bom! | Linn Kristin

  2. Tilbaketråkk: lavkarbokos hver dag | Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s