Lavkarbo karamellpudding

karamellpudding 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg lagde en STOR form:

  • 7,5 dl kremfløte
  • 6 dl vann
  • 2 vaniljestenger
  • Søtt: 3 ss Sukrin Gold,  8 stevia dråper med toffe smak,   1 ss Tagatesse
  • 8 egg
  • Ekstra tagatesse til karamellisering: Jeg strødde Tagatesse i bunnen av formen, til det nesten dekket bunnen, slik man kan gjøre med sukker. Det smakte godt, men var etter min mening ikke helt karamellisert nok i konsistens og utseende, så hvis du skal ha gjester ville jeg tatt meg tid til å karamellisere Tagatessen i en stekepanne først. -Pass på, plutselig går det fort, og brenner seg. Ikke bruk teflongryte til dette..)
  • Steikes på 130 grader til den er nesten stiv (Den skal være litt skjelven)  i vannbad. Hvor lang tid dette tar avhenger av hvor dyp form du har. Regn med ihvertfall 2 timer på en stor porsjon som dette.

Jeg gjorde slik:

  • Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Legg massen og selve stengene i ei gryte sammen med fløte, vann, søtt og vanilje. Gi det ett oppkok. Avkjøl til det er minst lunket.
  • Knekk eggene i en bolle og visp lett sammen. Ikke visp for hardt, da får du luftbobler i puddingen.
  • Bland egg og masse. Bruk sil når du heller blandingen i formen. (Viktig)

Steike, så godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s