Kokosbollekake

Denne bunnen ble veldig god, og kan veldig godt brukes på andre kaker.

Ingredienser til en rund springform, str. 26:

Bunn:
1-2 dl kokos (mengde justeres slik at du får en tykk klebrig masse når du blander i smør og søtningsstoff)
30 gram klarnet smør eller usaltet meierismør, ca 2 ss
ca 2 ss sukrin+ eller ønsket søtningsmiddel.
Dette ble et tynt lag, ønsker du mer bunn er det bare å justere mengdene..
Elt sammen til «deig» og press ut i en kakeform.

Fyll:
2 eggehviter
2,5 ss sukrin+ (smak til..)
1-2 ts vanilje
1 boks kokosmelk
6 plater gelantin
ca 1 dl kokende vann (jeg brukte en god aromatisk te)

100g mørk sjokolade
1 ss smør

skumkake

Kan også lages som kokosboller:

Legg gelantinplatene i kaldt vann, ca 10 min eller til de er myke.

Stivpisk eggehvite og sukrin+ og vend forsiktig i kokosmelk og vanilje. Gelantinen røres ut i litt kokende vann og tilsettes kremen i en veldig tynn stråle mens kremen piskes. Ha kremen på bunnen. Settes i kjøl eller frys, avhengig av hvor god tid du har.

Smelt sjokolade forsiktig sammen med smør på lav temperatur til den er akkurat smeltet. Det går raskt og enkelt i mikroovnen. Bruk en plastbolle som tåler mikro.Hell sjokoladen på kaken og bre sjokoladen utover.
Denne kaken er frisk og lett med en god kokossmak.

Bilde er hentet fra http://www.detsoteliv.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s