Kickass kjøttsaus med cherrytomater

Dette er uten tvil verdenes beste tomatsaus. Deiligere og sunnere blir faktisk ikke. Du kan bruke den som en nydelig base for chili con carne, annen gryterett, meksikansk risstuing (uten ris selvsagt) du kan øse den over alt av grønnsaker (som jeg kan komme på i farta ihvertfall) Du kan også bruke den på lavkarbo pasta om du spiser det. Du kan balansere den med fløte og du vil sveve på skyer i timesvis etterpå. Nesten som å spise sjokolade, jeg lover!

kjøttsaus, 300x243

Jeg er best på slump, så her er ingen eksakte mål.

Du trenger:
Grønnsaker:

  • sellerirot
  • gulrot
  • løk
  • purre

Andre nødvendigheter:

  • Kraft, ca 3-4 dl
  • 2 stk bokser med Cherrytomater
  • Karbonadedeig (ca 1,5 pk)
  • Smør
  • God, kaldpresset olivenolje
  • Krydder: Havsalt, nykvernet pepper,hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika.  Salt og pepper.

Grønnsakene rives på grovt rivjern eller kutt opp i biter. (Hvis du kutter grønnsakene i biter bør du jevne dem med stavmikser før du tar i tomatene) Surr grønnsakene i en god mengde smør til det begynner å bli mykt. Ta i ca 2 finhakkede fedd med hvitløk, surr med.

Ta i like ca deler oksekraft og tomater på boks. Hvis du ikke har hjemmelagd kraft  kan du kjøpe ferdig kraft fra f.eks Jacobs som føres på Meny, Ultra osv. Ikke tro at du får den samme opplevelsen med fond eller buljong! Jeg sier ikke at det blir vondt, men her er det en vesentlig klasseforskjell.

Tilsett krydder. Jeg bruker en blanding av hvitløk, løk, cayenne pepper, chilipulver og paprika.  Salt og pepper har jeg i tillegg.

La sausen kokes til minst halvparten av tomatene har begynt å sprekke. Hvis du har en passe spicy saus er det digg med de søte tomatene som sprekker som små bomber i munnen.

Tilsett stekt karbonadedeig, en stor klatt med smør (gjerne usaltet eller klarnet) og masse deilig kaldpresset olivenolje.

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s