karrisalat

2014-01-08 17.15.31

Denne er kanon til kylling! Servert med olivenoljedampet hodekål. Nam..(Hadde ingen grønne kvister å pynte med)

2014-01-08 17.17.13

Jeg er av dem som finner MUK ganske så ekkelt. De gangene jeg kjøper majonesbaserte salater på butikken får jeg alltid ett eller annet bein eller noe annet guff som ikke skal være der. Ofte inneholder de også tilsatte sukkerarter, så det er bedre å lage sin egen. Prøv min killer oppskrift! Du kan droppe og legge til krydderier og grønnsaker, jeg tok utgangspunkt i hva jeg hadde i skapet:

  • Skall av en plommetomat
  • 30 gram eple (gjerne mye mer, avhengig av hvor streng du er)
  • 4 cm stangselleri
  • 3 cm purre
  • 1 medium løk i løvtynne skiver
  • Kylling (Jeg brukte 1 grillet kylling uten lår)

Krydder:

Jeg var ikke raus med krydderiene, bare litt av hver sort, utenom fersk grovkvernet pepper som jeg var noe rausere med.

2014-01-08 17.36.23

Rangert etter mengde, med mest først:

  • Karri (2-3 ts)
  • Fersk, grov sort pepper
  • Kylling fond ( ca 1 ts)
  • cayenne pepper
  • Fersk revet muskattnøtt
  • chili
  • hvitløkspulver
  • 1 dryss havsalt
  • Five spice (tuppen av en teskje)
  • Spisskummen (1 kvnivsodd)

Base:

  • 1 dl majones
  • 3 ss rømme
  • 1 ts eddik

2014-01-08 17.13.09 2014-01-08 17.13.03

Jeg blandet i selvrenset kylling (minus 2 kyllinglår) og grønnsakene nevnt over.  Dressingen ble perfekt mengde til denne blandingen.

Du kan fint bruke denne dressingen til annet protein, f. eks egg eller reker, det er også snadder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s