Hjemmelagd nugatti

CIMG5480

Hjemmelagd nugatti er ikke det verste du eller ungene kan kose deg med.  Da tenker jeg i lys av næringsinnhold. Ut i fra et perspektiv om sunne matvaner og søte pålegg – vel, det er en annen sak.

 

Ingredienser:

ca 150 g hasselnøtter
2 ss kakao. Helst rått kakaopulver
Søtningsmiddel etter ønske
3 store ss mykt smør
1 dl fløte
1 ts vaniljepulver
2 eggeplommer
Valgfritt: 50 g. sjokolade, minst 70%

Rist  hasselnøtter i ovnen på 100 grader til de lukter ristet. Kjør de i foodprosessor/blender/stavmikser til du får helt fint hasselnøttmel. De andre ingrediensene blandes i, og alt kjøres til konsistensen er fin. Tilsett eggeplommene på slutten. (De kan droppes, da får du en luftigere og lettere krem som passer fint til kakefyll for eksempel)

Tips: Om du liker kokossmak erstatt noe av smøret med cocosa extra virgin. Da blir den enda sunnere.

One thought on “Hjemmelagd nugatti

  1. Tilbaketråkk: Nugatti – Søppelmat | Linn Kristin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s