Grov marsipan, den sunneste

Den er helt fantastisk god, og sunnere marsipan får du ikke. For at den skal leve opp til navnet sitt må mandlene bløtlegges og tørkes, så du trenger litt mer tid enn hvis du bare slenger sammen en vanlig batch. Når mandlene bløtlegges fjernes mange antibeitestoffer som alt frø og korn også inneholder.

Antibeitestoffer er et kjemikalie som dannes i korn og nøtter og endel andre planter for å gi oss beskjed om at det ikke skal spises fordi vekstene er i frø sesongen og de skal formeres, ikke spises. Derfor utvikles dette kjemikaliet i endel planter.Det er altså en forsvarsmekanisme for ikke å bli spist.

Blant annet mandler og hasselnøtter er fulle av antibeitestoffer. Løsningen for å fjerne mye av dette kjemikaliet er ved å bløtlegge vekstene i et døgn. Det som skjer da er at veksten tror at det nå skal begynne å gro og slipper mye av antibeitestoffene.

For å lage den sunneste marsipanen må du altså bløtlegge mandlene først i ett døgn. Skyll dem godt, før du tørker dem igjen i stekovnen på svak varme til de er tørre. Pass på temperaturen, ca 50 grader er fint. De skal ikke stekes.

Mandlene smaker litt annerledes, og skallet smaker ikke lengre bittert. Derfor blir marsipanen kjempegod selv om du ikke skolder mandlene.

Ingredienser:

  • 4,5 dl malte mandler med skall
  • 3 små tørkede aprikoser (naturlige uten tilsatt sukker)
  • 2 eggehviter ca ( ikke ta i alt på en gang, pass til mengden til marsipanen får ønsket konsistens (passe myk) )
  • 8 ss ønsket søtningsmiddel. Jeg bruker blanding av Sukrin Gold og Tagatesse
  • Ev. kan aprikosene droppes og du kan tilsette f. eks mandelessens etc.

Sjokoladetrekk:

  • 100 g 70% sjokolade
  • 2 ss rå kakomasse
  • 2 ss kakaosmør
  • en dæsj kaldpresset rapsolje

Enkel Fremgangsmåte:

2013-12-22 13.17.04

Press ferdig marsipan på figurbrett i silikon. Frys marsipanen i brettene, da blir den super enkel å jobbe med. Press ut figurene og dypp i sjokoladen som du har smeltet skånsomt i mikroovnen (Du tar den ut akkurat når den har nådd smeltningspunktet) eller i vannbad.

2013-12-22 13.21.28

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s