Grønnsakskraft

Du trenger:

  • 3 gulrøtter
  • 200g. Sellerirot
  • 0,5 Purreløk
  • 2 løk

Dette regnes som «De 4 store» . Du kan ha masse annet godt i også, men jeg foretrekker å lage en nøytral kraft som jeg kan spice opp med div urter som det passer meg alt ettersom hva jeg skal bruke den til. Den blir litt søtlig i smak, med god fylde. Hvis du skal bruke den som suppe er et supert tips å tilsette knust grønnkål rett før servering, da får du ekstra sunne, helsebringende næringsstoffer i deg.

Slik gjør du:

Skrell løk, gulrøtter, sellerirot. Vask purre. Del grønnsakene opp i store biter. Surres litt i stekepanne. Legg så grønnsakene over i  en gryte på ca 3 liter. Kokes ned på svak varme uten lokk til det er ca 1 liter igjen. Kan kokes videre/ trekke så lenge du ønsker på svak varme med lokk. Den bør stå totalt ihvertfall 2-3 timer.  Når du synes kraften har kokt lenge nok tar du og siler ut grønnsakene. Så kommer det viktigste av alt: Ha grønnsakene i silen og bruk en gaffel eller stavmikser og press ut væsken av grønnsakene. – Så mye du kan! Du får en fyldig og kjempegod, sunn kraft. Resten av pulpen kan tilsettes annen mat eller brukes til å tykne suppe med o.l.

Kraften passer til det meste. og hever for eksempel smaken i blomkålsuppe.  Jeg fryser den ned i porsjonsstørrelser og bruker etter behov:

2013-12-13 10.45.31               

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s