Den deiligste kakaoen

Her får du oppskriften på verdens sunneste kakao:

Du trenger:

  • Naturlig melk (upasteurisert og uhomogenisert) i ønsket mengde. Ca 5 dl F. eks. (Hvis du vil kutte ned på karbohydratene kan du lage en blanding av kremfløte og vann)
  • Rått kakaopulver (ca 1 ss, alt ettersom hvor sterk du ønsker den)
  • Gelantinpulver (ca 05-1 pose)
  • 1 eggeplomme (eller to)
  • Stevia (Eventuell annen søtning)
  • ca 1-2 dl vann

Jeg synes det er raskt og praktisk å bruke stavmikser til denne fantastiske kakaoen. – Og selvsagt: Hvis du setter restene i kjøleskapet noen timer får du deilig, sunn sjokoladepudding. Men husk at søtsmaken forsvinner noe i kalde produkter, så hvis du har pudding som formål bør du ta i litt mer søtning enn når du synes den er passelig til å drikke.

Slik gjør jeg (For å bevare mest mulig næringsstoffer):

Jeg tar eggeplomme å pisker ut i melken. Tar i kakaopulver og søtning. Varmes i gryte på svak varme, til den er akkurat passe varm å drikke. Ikke varm den opp mer enn du må, og ikke kok bort gode næringsstoffer!

I en separat gryte koker jeg opp vann og tilsetter gelantinpulver. Når det er rørt ut tar jeg å tilsetter gelantin/vann i kakaoen i tynn stråle mens jeg kjører stavmikseren rett i gryta.

Vips- Ferdig på 1-2-3.  For et suuperraskt mellommåltid til ungene smelter jeg ofte sjokoladepuddingen forsiktig i en gryte. Enklere og sunnere blir det ikke. Bon apetit!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s