Blue hearts: Spicy konfekt med blåbærkrem og chili

Konfekt med blåbærkrem og chiliolje som gjør dem en aldri så liten smule pikante…

Ingredienser:
100 g mørk sjokolade (minst 70%)
1 ss kaldpresset rapsolje
150 g tinte blåbær
1-2 ts vaniljepulver
130 g usaltet smør, mykt
Søtstoff etter ønske, f. eks Sukrin+ eller tagatesse
1 ss Chiliolje (kan droppes)
Små muffinsformer/konfektformer

Oppbevar dem i frysen, de tiner raskt. Smelter og blir veldig myke hvis de står ute i varmen lenge.

Start med å lage sirupen:
150 gram tinte blåbær med saft (Smak deg fram, det er ganske sterk smak. Kanskje du synes det er nok med 100-120g?)
1 dl Tagatesse (eller søtningsstoffet du velger. Bare pass på at det løser seg opp, så ikke du får knasete krem. Smak deg fram på mengden.
Mos bærene i gryte med stavmikser.
Moste bær og søtstoff kokes opp, og skal få en seig/tykk konsistens (Søtstoffet du bruker vil påvirke hva slags konsistens du får. Med Sukrin+ blir den tykk/fyldig) Den blir enda tykkere når den er avkjølt.
Kokes ca 10- 15 min. Sikt sirupen i et dørslag. Avkjøl.

Finn fram usaltet smør, chiliolje og vaniljepulver og visp det luftig i miksmaster. Bland i bærsirupen litt og litt.
100g mørk sjokolade + 1 ss rapsolje smeltes i mikro (i plastbolle som tåler mikro og på lav varme.
Sjekk den ofte så den ikke blir for varm. Eventuelt kan du smelte sjokoladen i vannbad.
Dekk bunnen av formen med sjokolade og avkjøl til sjokoladen er stiv. Fyll på krem, avkjøl på nytt og fyll på med sjokolade igjen.
Alternativ: legg kremen i silikonformene og frys ned. Når de er frosne kan du presse dem ut og dyppe hele hjertene i sjokolade. Da smelter de heller ikke like raskt.
Serveres i små muffinsformer/konfektformer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s