Blomkålsuppe med parmesan

Du trenger:

  • 1 stort blomkål, økologisk
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 4 dl vann
  • 1 dl Ghee/ smør/ kaldpresset skarp oliven olje
  • 1 dl Kremfløte /melk/ Seter rømme/ Creme Fraiche
  • Havsalt, nykvernet pepper, urter
  • Parmesan
  • Ev. bacon / chorizo

___________

Kok oppdelt blomkål i vann, kraft og salt til blomkålen er mør. (Ca 10 min) Jevnes raskt og enkelt med stavmikser rett i gryten. Det gjør den også luftig og delikat. Rør inn mot slutten kremfløte (eller et av alternativene) og  ghee / smør.Hvis du vil ha en skarpere smak i suppen velger du en god, kvalitetsrik, skarp kaldpresset olivenolje i stedet.
Smak til med urter, havsalt og nykvernet pepper.

Riv masse fersk parmesan å ha over. Digg topping er sprøstekt bacon eller chorizo pølse for sterkere smak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s