Det er like oppnåelig å gå ned i vekt som at helvete fryser til is. Kjenner du følelsen?

ned 10 kg livsstilsendring.jpg

Denne buksa har ikke passet på minst 3 år… (Beklager dårlig kvalitet på bildene)

 

I dag deler jeg det nyeste kapittelet i min livsstilsendringsreise. For det er jo slik at denne reisen ikke avsluttes. Det er jo det man håper på når man starter på noe som krever innsats og omveltninger. Man kan godt gjøre en knall innsats for en periode. Man ser for seg et mål og en happy ending. Det er litt som i eventyrene, ikke sant? Den kule prinsessen møter drømmeprinsen, prinsessen og prinsen redder hverandre (Det er jo 2016 tross alt) og de lever lykkelig sammen for evig og alltid. Men sånn er det jo ikke. Her er det bare å legge til side alle de romantiske illusjonene og konsentrere seg om nåtid og hverdagslykke. For det er det som er livet, som vi jo vet. En endringsprosess er mer en never ending story. Det er en reise som går i faser, som må jobbes med. Hvordan reisen går styres av beslutningene, bevisste og ubevisste som tas i løpet av hele dagen, hver dag. Hvis jeg skal gi deg et bilde på hva jeg mener, så se for deg en vektskål. Hvilken side av vekten vil du styrke i dag? Vektskålene blir aldri tomme på noen av sidene, men hvis det gikk skeis i går så er det lurt å fylle på den gode siden i dag, ikke sant?

før nå oppdatert.png

Start, 2009 og stabilisert på trivselsvekt 2012: – ca 30 kg

Min reise er som din, selv om jeg har holdt på evig lenge og kanskje har kommet lengre enn noen av dere, så har jeg en mer motstridig kropp enn de fleste. Heldigvis spiller vaner på lag med tiden. På godt og vondt styrkes de. Gode valg blir lettere å ta jo hyppigere de gjentas og kroppen blir friskere. Dere som har fulgt meg lenge vet at det er lenge siden jeg var i mål med vekta mi (Det var jo på denne storhetstiden i 2012 at jeg startet firmaet mitt og skulle forandre verden) Jeg holdt vekta stabil og levde om ikke eventyrlykkelig i ett par år, så var det enkelt å holde vekta og jeg var lett, energisk og happy. (Selv om det ikke ser sånn ut på bildet!!!)

 

Jeg er ikke helt sikker på når det startet å gå feil vei igjen, siden jeg er så utrolig god på å ljuge for meg selv. Når tøyet mitt begynner å bli for smått så legger jeg det ganske enkelt nederst i bunken og glemmer det helt bort, helt til det overhodet ikke passer mer og jeg sitter med en sjokkopplevelse. Dette vet jeg, men jeg faller for det hver gang. Men det er rundt 2 år siden.

Jeg har forsøkt det aller meste de siste 2 årene. Ketogen diett, kun kjøtt og fett, mye grønnsaker og lite kjøtt, eggfaste.. alt som virket før: INGENTING ga resultater! 

Linn, Vita Univers, Slankekurs, 2.jpglinn, Vita Univers, slankekurs.jpg

August 2015 

I januar startet jeg med prosjekt «Ned 5 kg». Det ble en kjip affære dessverre.

Jeg hadde stålkontroll på maten, skrev opp alt jeg spiste og var beinhard. Jeg gikk ned 1 kg, opp en kg, ned en kg opp en kg. Det var hardt. Ikke bare for meg personlig, men skammen med å skulle selge livsstilsendring og ikke klare å gå ned igjen til trivselsvekten selv, lå tykt utenpå meg. Det er jo en av de kjipe tingene med å være overvektig, ikke sant? Alle kan jo SE at man ikke mestrer, at man ikke har kontroll eller at kroppen ikke lystrer. At vilkestyrken får skylda må man rett og slett bare ikke tenke på en gang, fordi da blir man jo lynings forbanna! Når man tross alt har utvist STÅLKONTROLL i 2 måneder UTEN Å GÅ NED ET ENESTE GRAM!  Jeg gjorde alt innenfor min makt, innenfor tiden jeg hadde til rådighet. Jeg gjorde alt det riktige. Jeg brukte kunnskapen min. Denne kombinasjonen har jo alltid fungert tidligere. Det var nesten et lite hjerteinfarkt rett rundt svingen, av ren frustrasjon, fortvilelse og håpløshet.

Så ble jeg kjent med Mounir.

ned 10 kg 2.jpgned 10 kg 1.jpg
Denne dressbuksa har overhode ingen hold-in funksjon! 

 

Siden påske har jeg gått ned 10 kg! 

Selv en rådgiver kan trenge en rådgiver i blant. Det er fornuftig med ett sett friske øyne og innfallsvinkler når man er låst fast. Mounir er en hyggelig, snill og artig fyr. Han er kunnskapsrik og tidvis nesten  irriterende smart. Jeg ble jo selvsagt veldig nysgjerrig, fordi vi var jo enige om en del grunnleggende ting. Om hva som er et bra kosthold for eksempel. Jeg testet ut oppskriften han lagde for meg og det har funket! Og det over all forventning! Oppfølgingen har også vært langt over hva man kan forvente.  Jeg skal ikke si at det var veldig enkelt. Men det har vært spennende, utfordrende, helt overkommelig og givende. Jeg VILLE jo dette. De siste 2 årene har jeg som du forstår vært sulteforet på resultater. Nå går jeg sommeren energisk i møte, gleder meg til god mat, bading, ny bikini og en lettere kropp! Ikke minst er den gode mestringsfølelsen på plass igjen og det er jo lykke i seg selv, ikke sant? Kroppen min virker igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s