Gratis lavkarbokurs:Et karboregnskap: Juksemat

Svært mange lærer at de skal telle karbohydrater når man legger om til lavkarbo. Dette er ikke nødvendig så lenge man setter sammen et måltid med riktige ingredienser. Ofte beveger man seg over i et «jukselandskap» når man må telle og trekke fra, Slik mat bør ikke være en stor del av kostholdet ditt, og helst ikke i det hele tatt.Et eksempel på slik mat er f. eks Atkinsbarer, tortillalefser og sukkerfritt snop som f.eks Jelly Belly (Sure Jelly Beans…nam?)

Jeg vet at når jeg nesten får vann i munnen  bare av å se på bildene, så er det «mat» jeg i hvert fall må styre unna.

Selvfølgelig er det fristende å tenke at dette er ok å kose seg med, det er jo sukkerfritt! Og for mange kan det være et hjelpemiddel i overgangen til et naturlig kosthold. Men du bør kategorisere dette som juksemat. For mange fører det til at søtsug opprettholdes, trigges og det forstyrrer den naturlige utviklingen av en naturlig mett- og sulthetsfølelse. Dette skrev jeg om i går, om søtningsmidler. Det er veldig, veldig mye bedre hvis du kan sette av litt tid til å lage dine egne hjemmelagde varianter hvor du har full kontroll over ingrediensene og søtstoffet. Ikke bare virker de ulike støstoffene forskjellig på kroppen din, men det har også mye å si med mengde. Jeg kan f.eks ikke spise en viss type ferdig kakemiks, da den trigger meg noe sinnsykt. Jeg merker det med en gang: I stedet for at en bit gjør meg fornøyd, så tenker jeg i stedet for straks på «kan jeg ta en til??»

Det høres kanskje rigid ut og du liker å ha noe enkelt å kose deg med. Jeg vet. Jeg har i løpet av de siste 10 årene brukt en god del timer på å finne «lovlige» sukkerfrie alternativer på nettet.  Jeg lagde til og med et eget «Juksehefte» i sin tid. ( Det tok litt tid før det ble døpt til dette..) Det er ikke måte på hvor mye sukkerfrie søtsaker og «mat» med lite karbohydrater man kan finne på nettbuttikker. både innenlands og i den store verden. Mange handler f. eks på Iherb. Selv handlet jeg mye en periode på www.netrition.com Jeg handler fortsatt litt på Iherb, men ikke juksemat.

En norsk nettbutikk med de berømte, nydelige Mama Lupes tortillalefser får du kjøpt her. Men- De inneholder korn. Juksemat kan for veldig mange stoppe helseforbedringen din OG vektnedgang. Men det finnes også gode alternativer i jungelen. F. eks har jeg funnet noen knallgode ostekjeks. Grok heter de, men de koster en liten formue og det er jo veldig enkelt å lage ostechips/kjeks selv. (Disse fikk jeg faktisk tak i på min lokale Meny butikk en periode)

Det fins mye godt som man kan lage til kos som er enkelt å lage! Og hvis du tenker på tiden spart ved å lete på nett, så tenker jeg at alt i alt er det ikke nye mer jobb å lage snopet selv. I Vita Univers har vi flere lekre oppskrifter. Selv om vi liker naturlig og hjemmelagd mat så liker vi også ting som er enkelt og ikke for tidkrevende å lage. Man har jo tross alt en travel hverdag! Eksempler på slike lekre kjappiser som du raskt kan smelle sammen til fest er Mascarponekrem i ulike varianter, hjemmlagd sjokolade, ostechips. kakao, pisket krem med revet mørk sjokolade på…for å nevne noen utvalgte få.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s