Gratis lavkarbokurs: Rå sjokolade

Hvis du bruker naturlige søtstoffer som søtning og lager sjokoladen selv, så blir det en sunn godsak som du kan unne deg med god samvittighet på en lørdagskveld. Eller egentlig hvilken som helst dag, så lenge det ikke trigger deg til å spise mer enn du burde. Det er en god regel å spise søtsaker til fest og på lørdager også i et lavkarbokosthold, selv om rå, sunn sjokolade ikke skader helsa di. Det er noe med å ha noe «ekstra»når man har behov for det, ikke sant?

RÅ SJOKOLADE ER SUNT!

Hvis du lager ekte, rå sjokolade selv så næringsstoffene er intakt. Den inneholder heller ikke melk, sukker, konserveringsmidler og andre smakstilsetninger som du finner i butikksjokoladen. I tillegg inneholder den sunt fett.

  • Rå kakao inneholder en rekke viktige vitaminer og mineraler som: Magnesium, og andre essensielle mineraler som kalsium, sulfur, sink, jern, kopper, kalium og mangan. Flavonoider, antioksidanter, folinsyre, protein og fiber. Vitamin: B1, B2, B3, B5, B9, og E.
  • Kakao er en av våre beste kilder til flavonioder. Flavonioder er kraftige antioksidanter som beskytter blodårene, og dermed forebygger venesykdommer og diabetes.
  • Flavanoider bidrar til å redusere det «dårlige» kolesterolet. (LDL kolesterolet)
  • Flavanoidene i sjokoladen utvider blodkar i hjernen og øker dermed blodstrømmen slik at den får mer oksygen, noe som gir den oppkvikkende og energigivende egenskaper.
  • Den store mengden antioksidanter hjelper til å beskytte mot frie radikaler fra røyking, soling uten solkrem, forurensning osv (som skaper kreft)
  • Kakao stimulerer også sentralnervesystemet og har bevist effekt på humøret, og sexlysten.
  • Kakao inneholder kjemikalier som seratonin og Phenylethylamine (PEA), noe hjernen produserer når vi er glade, avslappede, lekne og kreative.
  • Phenylethylamine har antidepressive egenskaper som stimulerer hjernen på liknende måte som dopamin og adrenalin. Disse stoffene påvirker hjernens lystsenter (mental glede og fysisk lyst) og er det stoffet vi produserer når vi er forelsket.

SLIK LAGER DU RÅ SJOKOLADE:

50 gram kakaomasse

25 gram kakaosmør

0,5 ts vaniljepulver

10 gram FOS (Fås kjøpt på helsekost. FOS er et fiber som smaker søtlig. Det tas ikke opp i tarmen og er et prebiotika. Det betyr at det stimulerer til vekst av gode tarmbakterier, og er gunstig for immunforsvaret ditt)

Søtning etter smak. F. eks 10- 20 gram Tagatesse eller sukrinmelis. Smak deg fram. Sukrin Gold gir et lite hint av karamell 🙂

Smelt sjokolade og kakaosmør  på svak varme (ikke over 42 grader) Rør ofte. Rør så inn søtning, vanilje og eventuelt andre ingredienser. Rør ofte og ta bort kjelen litt før alt har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen på svak temperatur i mikroovn. Da må du bruke en plastikkbeholder. Hell blandingen over i silikonform og sett i kjøleskapet. Etter ca 30 minutter er den stivnet og spiseklar 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s