Lavkarbo iskrem med vanilje- En sunnere iskrem

Oppskriften på isen tar utgangspunkt i Jørn Hoel sin molteiskrem. Her er min sukkerfrie og sunnere iskrem. PS:Hvis du har hjemmelagd snickers i frysen er det digg å tilsette noen hakkede biter  🙂 

 
Minst 3 Porsjoner med lavkarbo is:
 
Kremfløte  5 dl 
Vann         2,5 dl  
 Vailjestang 1 (stor og fersk. NAM) 
4 eggeplommer
Søtes etter smak:
F. eks: 40 gram Sukrin+  og noen dråper med stevia vanilje   Husk at søtsmaken vil avta litt når isen er frossen!!
 
 
Fremgangsmåte
  • Visp eggeplommene og sukkeret sammen. Dette gjøres sakte i ca 10 minutter til det hele er blekt og tykt. PS: Det blir ikke like tykt som når det er sukker i. (Du kan eventuelt tilsette litt FOS  eller Soya Lechitin for å få en fyldigere konsistens.
  • Ta vann og fløte i en stor panne
  • Skrap vaniljefrøene ut av stengene med en kniv. Bland frøene og vaniljestengene i væsken. Varmes forsiktig.
  • Ha litt varm krem i eggedosisen og bland dette sammen. Hell deretter alt over i pannen, og kok over lav varme. Når det er tykt og nesten når kokepunktet helles blandingen over i en bolle for avkjøling.
  • Bruk helst ismaskin hvis du har 🙂 Hvis ikke må du røre jevnlig i isen for å unngå iskrystaller.

Originalen : http://www.jornhoel.no/?news_id=1119

Enjoy 🙂 Linn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s