5 min trening er nok!

Man vet at trening forebygger kardiovaskulær dødelighet. Dvs dødelighet forårsaket av hjerte og blod årsaker, som f.eks blodpropp, hjerteinfarkt, hjerte/ kar sykdom- Altså sykdom som kommer av at  åreforkalkning nedsetter blodstrømmen til ulike organer i kroppen.
Ved å trene forebygger du risikoen for å bli rammet. Du får utvidede blodårer og bedre kar funksjon allerede etter 1 treningsøkt, visste du det? Og statistikken blir bedre for hver gang. Intervalltrening i form av 4×4 er mest effektivt.
Dessverre er kondis en ferskvare. Forsøk på rotter har vist at oksygenopptaket stiger i 4-6 uker fra du starter å trene,før du havner på et platå. Stopper du å trene er det bare to uker om å gjøre,før oksygenopptaket har falt betydelig igjen.
2013-07-24 12.39.15Studien henvist til, viser at 1 ukentlig økt gir 51% risikoreduksjon for at du dør av kardiosykdom hvis du er kvinne og 39% reduksjon for menn. Risikoreduksjonen økte ved økt alder hos menn, men ikke hos kvinner. Du får heller ikke mer effekt av flere økter, og 4-5 minutter er tilstrekkelig, men det må være HØY intensitet. Gode nyheter for slappfisker eller deg med dårlig tid!
Så nå er det bare å sette i gang! Mitt tips for deg som har problemer med å komme i gang er å kjøpe et hoppetau! 5 minutter før frokost gjør susen også for forbrenninga og fordøyelsen og kan være akkurat det «pushet» du trenger for å velte et vektreduksjons platå hvis du er på slankis. Du får også bedre blodsukkerregulering gjennom hele dagen ved å trimme på morgenen. Jeg unngikk å gå opp i vekt i sommer da jeg spiste mer karbohydrater enn hva jeg vanligvis gjør ved å hoppe!Bildet er fra da. Sett på litt feet musikk og hopp!! (Du kommer fort inn i det) Claes Olson selger hoppetau til rundt en hundrings, men det beste jeg har kjøpte jeg på leketøysbutikk. Jeg startet i dag! Er du med?? 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s