Apetittregulering

Apetittregulering var før for meg et uendelig håpløst prosjekt. Fortsatt faller jeg lett tilbake til gamle vaner, jeg innrømmer det. Det som var så uforståelig for meg før jeg klarte å slanke meg var nettopp dette: Hvorfor er det helt umulig å styre seg??? Har jeg virkelig ikke viljestyrke i det hele tatt?? Hvordan er det mulig, jeg som er så STA?

Her får du svar. Det er basert på vitenskapelig forskning, hentet rett ut i fra Nasjonale retningslinjer for primærhelsetjenesten, utgitt av Helsedirektoratet i 2010:

homer simpson«Kroppsvekten styres av de biologiske systemene som regulerer kroppens fettmasse. Kroppens energilager sender ut signaler som styrer appetitten og dermed matinntaket hos den enkelte. Signaler fra fettvev, fordøyelsessystemet og andre organer
bearbeides i sentralnervesystemet og fører til justeringer i matinntak og energi­forbruk (’lipostaten’). Det skilles ut sultstimulerende og metthetsfremmende signalstoffer som skal sørge for at fettvevet ikke reduseres over tid.

Befolkningsstudier viser sammenhenger mellom søvnproblemer og fedme. Dette gjelder ikke bare sammenhengen mellom søvnapnoe og fedme. Manglende søvn kan føre til økt insulinresistens, svekkelse av metthetssignaler i hjernen og økt hunger for karbo­hydrater.

Biologiske feedbacksystemer samvirker i å motarbeide bestrebelsene til den som vil gå ned i vekt. Lipostatmodellen forklarer hvorfor perioder med slanking kan følges av perioder med overspising som en kompensasjon for tap av fettvev under
slankeperioden. Personer som har redusert vekten har en større reduksjon i det basale energibehovet enn den tapte frie fettmassen skulle tilsi (13). Ved vekt­reduksjon reduseres hvilestoffskiftet mer enn tilsvarende vekttapet.
Regelmessig fysisk aktivitet under en slankeperiode kan til en viss grad bidra til å motvirke et slikt fall i basalmetabolisme.»

Ketose fjerner sult og apettitt. Veien blir enklere å gå, det umulige blir mulig. Slik var det ihvertfall for meg!

Fant du dette nyttig?Jeg blir kjempeglad for en kommentar her eller en «like» på facebook 😉 Klem fra Linn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s