Hjemmelagd cottage cheese

2013-11-09 10.13.11

I dag har vært en sånn «All work and no play» dag. Tv- Who needs it, sier jeg bare.  Heldigvis er jeg en av dem som for det meste synes «work is play» så jeg klager ikke.

Som jeg har nevnt tidligere er jeg med i en melkering hvor vi henter melk rett fra kua. (Den er så vidt innom en tank i fjøset) På søndager pleier det å være litt rester, av og til ganske mye og den begynner å bli sur. Ikke så rart, da har jeg jo hatt den i en uke. Det jeg pleier å gjøre med denne sure restemelka er at jeg lager hjemmelaget cottage cheese. Det er bare nydelig! Veldig mildt i smaken som cottage cheese skal være. Klumpete og fyldig er den også. Nam!!

Nå er ikke cottage cheese akkurat LCHF mat da, heller ikke den man lager selv, selv om den har en høyere fettprosent enn kjøpevarianten. I dag skulle jeg gjøre noe med det. Jeg skulle lage cottage cheese på kremfløte! Nåja. Det viste seg at det skulle jeg visst ikke likevel. Det var fullstendig mislykket til min store skuffelse og irritasjon!

Det betyr at jeg fortsetter med søndagsvarianten  ( Som vanligvis rekker til tirsdag og onsdag hvis jeg lager den sent på søndagen) og feter den opp rett før servering i stedet. Du kan lett fete den opp med Ghee, cocosa eller usaltet smør f. eks. Jeg liker å bruke nøytralt fett, hvis ikke vil det stjele smaken fra cottage cheesen. Cottage cheese med tilsatt fett og noen få hakkede valnøtter er en super frokost!

Ellers har jeg langstekt en fylt kylling i kveld, så morgendagens mat er rimelig under kontroll. Åh, gjett om det lukter godt her nå eller…Bilde kommer i morra.

Cottage cheese er latterlig enkelt å lage:

  • Varm melken til den såvidt begynner å boble
  • Ta i eddik (ca 1-2 ss hvis du har ca 3 liter melk)Jeg slumper, og det går alltid bra
  • En dæsj med bringebær eddik. Dette er for smakens skyld, det er nydelig i!
  • Avkjøl massen i gryten til den er romtemperatur og sil den av. Osen blir fastere av å stå i silen en stund, samt røre rundt i osten så overskudds væske renner av.

2014-01-13 17.42.04

Dagens måltider:

  • Frokost (ca 9.30): 2 hardkokte egg med remulade på
  • Middag (kl 17): Stekt kjøttdeig med ostesaus (ungene fikk fullkorns spagetti til. Huff. Dårlig samvittighet) Ca 150 gram kjøttdeig og 1 dl ostesaus. Ostesausen lagde jeg av 2 eggeplommer, litt vann, litt fløte og masse ost (diverse rester) . – Og selvfølgelig ferskrevet muskattnøtt)
  • Kvelds ( kl 20): ca 150 g. Entrecote. Ca 10 gram fett til.
  • Mellommåltid (ca kl 23): En stor kopp chai te med litt kremfløte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s