Ikke all ost er ost: Pizzatopping»

 

 

revet 2revet 1

Om Ost vs «Revet»/ «Pizzatopping»: Analog ost– Eller jukse ost som jeg kaller det.Dolly Dimples er langt i fra det sunneste man kan spise, men lot det gå i dag.

Du har sikkert også fått med deg nå at mange pizzakjeder bruker falsk ost i stedet for ekte vare? Den falske er ikke ost i det hele tatt selv om det smaker som ost. I ostehylla heter den ofte «revet» eller «Pizzatopping» – Det står ihvertfall ikke «ost» fordi det er ikke lov å kalle den det. Det heter analog ost. Jeg synes det er utrolig frekt at den er nesten like dyr som ost. Jukseosten er tynnet ut med masse olje, dette gjør den billigere og gir den bedre smelteegenskaper. Den blir seeeeig. Så hvis du kan dra, dra og dra ut den smelta osten, vel- Da er det ikke ost du spiser. Ofte er den også tilsatt stivelse (!!) og antiklumpemiddel også. Den kan gjerne ha like mye olje i seg som ost. Æsj! 

Dolly Dimples er en av kjedene hvor de bruker jukseost. HER kan du lese en test utført av Dagbladet om ost/toppingog hvilke som er best.  (Hadde jeg bestemt hadde vi valgt en annen pizzarestaurant) Jeg har noen frustrasjoner og meninger rundt industrimat. Disse finner du blant annet under bloggkategorien «matjuks» i skyen i menyen. F. eks innlegget om søppelmat (NUDLER) eller at jeg ønsker meg vanilje i vaniljesaus. Du har forresten kanskje sett at de har fjernet de sorte prikkene i vaniljesausen nå? Du vet, det de ønsket vi skulle tro var vaniljefrø men som egentlig var noe helt annet..

Her er tipset jeg lovet å dele i går: Sjokolade er ekte kjærlighet!

2014-01-09 20.57.01Denne gaven skapte ekstasestemning med en gang! Med 77% kakao og bare 27 karbs på 100 gram er det ingen grunn til dårlig samvittighet heller. (Du MÅ jo ikke spise hele. Dvs- Hvis du MÅ så er du nok ikke i ketose.

Dagens måltider:

  • Frokost (ca 9.30): En halv omelett (Dvs 2 egg, fløte, rød cheddar ost og norvegia. Havsalt og nykvernet pepper) med remulade. Ca 1,5 ss.
  • Lunsj: Toppingen til 3 pizzastykker på Dolly Dimples. (jukse ost og kjøtt)
  • Middag: Utgikk (Ikke sulten) og blir erstattet av noen biter snickers jeg har i frysen og to glass rødvin (ehh..okey så ble det litt mer da)  🙂

 

 

20140111_100603

20140111_125408

2 tanker om “Ikke all ost er ost: Pizzatopping»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s