Plankekjøring..nesten da

Jeg er med i en melkering og i dag var det min tur til å hente melk fersk, rett fra kua.  Jeg drikker ikke melk selv, men jeg er veldig fornøyd med å gi ungene den sunneste melka på skolen og i barnehage. Det er ikke all verdens melk det går utenom dette. Dvs jeg lager meg kefir. Det er super bra for magen, proppfull av gode melkesyrebakterier. Visste du at tarmen er helt sentral for immunforsvaret ditt? Ved å ha en velfungerende tarm holder du deg friskere. Ved å drikke kefir slipper jeg å ta tilskudd av andre (ofte kostbare) probiotika eller prebiotika produkter.  Oppskrift for hvordan du lager kefir finner du hos Gry Hammer Fra Jord til Bord.

Hvis jeg har melkerester mot slutten av uken lager jeg også cottage cheese. NAM! Denne feter jeg selvsagt opp slik at den skal passe inn i mitt kosthold. Oppskrift kommer en av dagene.

Jeg har også fått nye kombucha bebiser, jippi. Jeg er jo av dem som aldri gir opp, så selv om jeg ikke fikk til fermenteringen i forrige runde er jeg klar til å prøve på nytt. Jeg ELSKER kobucha. Nå skal jeg også prøve vannkefir. Hvis jeg får dette til betyr det at jeg kan vinke farvel til min periodelast, en skvett Pepsi Max her og der.

Tightsen sitter forresten løsere i dag!

20140105_143220 20140105_200550

Dagens måltider har vært plankekjøring foruten et lite unntak:

  • Frokost: Kaffe med en liten skvett kremfløte. 4 store ferdigkuttede skiver med Jarlsberg ost med litt ostehøvlet setersmør på
  • Lunsj (ca kl 14): Stekt svinekjøtt i fet brun saus med litt Creme Fraiche
  • Mellom måltid (ca kl 18) : 0,5 kopp helsebringende kakao (denne er unntaket ja..)
  • Kveldsmat:  3 ss peanøtter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s