Nyhetsbrev: En julehilsen

Jeg ønsker deg en harmonisk og god jul 🙂

Jeg håper du får en kjempefin ulefeiring. Jeg er i god gang. De siste årene har jeg vært litt ambivalent i forhold til jul. Det har vært gru og glede i skjønn uharmoni. Jeg har lettere febrilsk bakt diverse lavkarbosnop for å være «trygg» gjennom jula. Samtidig har jeg lagd opp julematen som jeg  bare MÅ ha. F. eks  salat lammelår, eggesalat, ribbe etc. Dadler i bacon med ost i er noe av det beste jeg vet. Jeg pleier å si at Foccaccia er julegodteriet mitt. Også elsker jeg risgrøt. Jula er uten tvil en tid med mange fristelser. Tankene surrer, jeg vil spise/ jeg bryr meg ikke/ jeg MÅ ha/ det er så urettferdig.. Det er et virrvarr.

I år har jeg nesten ikke bakt. Jeg skal fortsatt lage eggesalat i romjula og jeg har kjøpt ekte sylte fra slakteren. Ellers skal jeg ikke stappe kjøleskapet i år. Jeg er på mange måter matlei. Men det gjør ikke noe, for magen er i balanse og energinivået er bra. Jeg tenker lite på søtsaker for tiden og  det krever ikke mye viljestyrke å si nei til en sjokoladebit. Men jeg har lagd noe kos til jul altså!  Jeg har en stor form med karamellpudding i kjøleskapet, marsipan, peanøtttopper og Sarah Bernhard kaker. Men selvsagt på lavkarbovis. (Oppskrift på alt dette finner du på nettsiden min under «oppskrifter» ) Det er rart og befriende å gå inn i jula så rolig og lite mat interessert. Kanskje det høres trist ut, men  det er befriende deilig. Det frigjør tankene og jeg kan glede meg til andre ting: bake flere kaker med ungene bare fordi de synes det er så gøy. (Og ikke fordi mor har lyst å spise)Se filmer, drikke god te, høre på julemusikk, lage bildekalender til besteforeldrene. Den blir ferdig i løpet av dagen i dag. Julaften formiddag er jo fortsatt ikke for sent 😉

Det er lurt å legge en plan. Jeg skal ha fri til å spise det jeg vil fra i dag til og med andre juledag, helt uten dårlig samvittighet. Det er viktig å ha litt lavkarbosnop igjen til disse dagene er over, slik at jeg fortsatt kan tillate meg litt kos. Det er ingen vits i å være for streng med seg selv, og faktisk viser forskning også at det ikke er hensiktsmessig- Tvert i mot. Da tryner man mer. Å ha for strenge mål og et for strengt regime lønner seg aldri i lengden. Gi deg selv belønninger, følelse av mestring og tilfredshet, matglede og ros. Kos deg med hva du på forhånd har definert som «tillatt» Og ikke plag deg selv om du går på en smell!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s