Den glade ku

kuer

En glad ku som har hatt sommerferie gjør meg like glad som kua, det er jeg sikker på. Gressbeitende dyr gjør meg stort sett glade uansett, men ei ku som har hatt sommerferie sprer litt ekstra glede. Ikke bare er jeg glad på kua sine vegne som endelig har fått litt luft , trim og gress, men også fordi det kua har spist på ferie påvirker hva jeg får i meg. Nå tenker du sikkert melk, men det gjør ikke jeg. Jeg tenker på SMØR!

Meierismøret er nemlig på sitt beste akkurat nå. Jeg elsker smør. I alle varianter, Ghee, setersmør, usaltet og Kvitseidsmør. -For ikke å snakke om kryddersmør! Med chili for eksempel. NAM. kryddersmør

Jeg har drevet en intens opplysningskampanje mot familie og venner de siste årene. Det har også vært et tema på bloggen og facebooksiden så jeg tar det liksom for gitt at alle vet at margarin ikke er smør. Margarin er ikke sunt, det er et kjemisk produkt mens snør er et rent naturprodukt.  Les mer om det her: Sannheten om margarin , for blogg innlegget i dag skal som sagt handle om SMØR:

Visste du at kuer på bås har krav på 8 ukers sommerferie? Norge har et av de strengeste regelverkene på området, og er faktisk et foregangsland. Det er dyreeier som har ansvar for at kravet blir fulgt, og Mattilsynet fører tilsyn med at kyrne faktisk får den sommerferien de har krav. Fra neste år har kuene fra løsdriftsfjøs samme rettigheter.  Dagros har 8 uker på beite mellom april og oktober hvor hun får luftet seg, trimma og spist deilig gress. Idyll for kua, et gode for oss.

secondhand vegetarianVi får et EKSTRA sunt smør nå på høsten, med en god fettsyrebalanse. Smør fra beitende kuer inneholder nemlig mer Omega 3, så har du frys fyll den opp og kos deg med god samvittighet utover høsten, det skal jeg.

Synes du det er spennende med hvordan maten dyrene vi spiser påvirker mat kvaliteten du sitter igjen med og hvordan dette påvirker din helse? I så fall anbefaler jeg deg å se  Anna Haug sin You Tube video «En matvare er ikke en matvare» Anna Haug er professor ved Universitetet for miljø- og Biovitenskap. Dette er også et tema jeg går inn på på nettkurset mitt som nettopp har startet. En fin og motivert gjeng som det blir gøy å følge.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s