pasta belasta?

IMAG1598

Ok, ikke så sexy bilde.. men det var nå slik jeg spiste den da. ..

Her om dagen kom jeg over lavkarbo pasta på Meny. Den måtte jeg jo rett og slett teste. I samme slengen fant jeg ut at jeg skulle teste ut ei pakke pasta som jeg har hatt liggende lenge fra en annen produsent. Slaget stod mellom Sopps Lavkarbo fussili og Pasta alla Eva, som man får tak i i nettbutikker og utvalgte helsekost/livsstilsbutikker.

Karbohydratinnholdet i de to typene skilte ganske mye for dem som er opptatt av det. Konsistensen like så. Min vurdering er at pastaen fra Sopps var den som var mest lik vanlig pasta. Smaken er selvsagt ikke lik vanlig, men for oss som ikke har pasta som en del av kostholdet er det kanskje konsistensen man savner mest? Følelsen av å spise en ekte pastarett? Slik er det ihvertfall for meg. Sammen med en lekker ostesaus smakte det veldig godt.

Eva pastaen nådde altså ikke opp. Jeg vil faktisk si at framfor å spise denne kan du heller lage hjemmelagd pasta av fiberhusk og kremost. Den når heller ikke opp som pasta etter min smak, men da slipper du ihvertfall unna så mye karbohydrater og erteprotein. Ryktet sier dessuten at den hjemmelagde pastaen egner seg bedre som pastaplater i lasagne, og da kan jeg tenke at den blir riktig god hvis du bare husker på å kjevle den tynn nok.

Det bør forresten også nevnes at alle «pasta»typene her er veldig mettende! De er rike på fiber og til og med for storspiseren meg var det nok med en normal porsjon. Jeg synes lavkarbopastaen er et fint alternativ til barn hvis man først skal gi dem denne typen mat. Ungene mine likte den også.

En porsjon er 50 g. tørr vare. Under ser du næringsinnhold pr porsjon:

IMAG1632Pasta alla Eva:

Energi: 182,5 kcal

Protein: 33,5 g

Karbo: 4,5 g

Fett: 3,5 g

 

 

 

 

IMAG1599

Sopps Lavkarbo Fussili:

Energi: 180 kcal

Protein: 30 g

Karbo: 15 g (Hvorav sukkerarter 0,7 g)

Fett: under 0,5 gram

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s