Jarle: 14 kg og snart i mål

 

Hvordan er det med ferieutfordringer, reaksjoner fra omgivelsene og motivasjon etter snart 3 måneder etter kostholdsomleggingen til Jarle? Les hans refleksjoner her: (ps, Jarle: Du kan lett tilpasse sushi til ketogen mat 😉 ) 
Jeg koser meg med det nye kostholdet. Lykkes med å være kreativ i matveien, og her ligger mye av nøkkelen til suksess. Som man gjør i ketose, har jeg mistet appetitten, og føler ikke nødvendigvis at man avstår fra noe. Jeg har fulgt prinsippet «hva bør jeg spise» i stedet for å plage meg selv med «hva kan jeg ikke spise», for grunnen til at jeg ble supertungvekter lå jo i at jeg spiste ALT som jeg hadde lyst på. Vi er opplyste mennesker i dagens samfunn, men samtidig har vi friheten til å putte hva vi vil i munnen. En av mine faste frokoster i gamle dager var to nystekte brød, bløtkokte egg, smør, sjokolade og gjerne en toliter is til frokostdessert. «Alle» dietter bygger på at man må avstå fra gleder for å bli tynn og vakker. Enten skal man leve på kruskaklitabletter og blæretang eller pulver. Hvor er gleden da? En venn av meg lever hele uka på slankepulver, og når helga kommer er han dritlei og spiser alt han kommer over, og legger jevnt på seg hele tiden.
«Hva med å velge et kosthold du kan leve med?» sier jeg til han. Jeg har gjort det. Spiser god og ren mat, og har overskudd til å trene og leve et aktivt liv. På 2.5 mnd har jeg gått ned 14 kg ved bare å  legge om på noen av vanene mine, og jeg spiser meg mett hver dag på på god mat.
Men det er klart man møter på en utfordring her og der. Nå er det påskeferie. Og alle bare.. «I påska må du vel unne deg litt godt???»

Tenker på dette da jeg trer inn i matens Sodoma og Gomorra: Ultrabutikken.
Det er feil tidspunkt. Har jeg spist nok? Likegyldighet, hvor ble du av? Fristelsene slår luften ut meg i det jeg passerer frukten. En deilig kjøtt og fiskedisk med alle mulige ting. Jeg hadde tenkt å kjøpe nakkekoteletter på tilbud, for så å evakuere før jeg blir en saltstøtte, men nå vil jeg ha.. Skal vi se sushi, hvitvinsdampede blåskjell, smørstekt breiflabb, poteter, reker og BRØD. Jeg setter opp farten og alle bare «i påska må du vel unne deg litt godt, du har jo vært så flink!!!» Jeg går tilbake til sushien og veier pakka i hånda. Ikke det at industrilaget sushi er så godt, men det overstyrer den lille røde på skulderen lett. Jeg ber den holde kjeft og slenger fra meg sushipakka for tredje gang. Jeg går en lang tur i godtehyllene. Tar opp og sjekker. Alle disse fristende kolonialvarere fra USA som synger så fint. Jeg maner frem et bilde i hodet av en McDonaldstjukk amerikaner. Det er en grunn til at han har blitt sånn, forteller jeg meg selv. Det er Ben & Jerrys feil og CocaCola.. Jeg skal ikke bli The biggest loser.. Ikke i denne runden! Jeg finner nakkekotelettene, en flødeboks og litt ost og styrer mot kassa. Lang kø selvsagt. Butikken har plassert de mest fristende varene sine i køområdet. Man får masse tid til å se seg rundt, og plutselig lurer det seg en liten Troika oppi vogna. Ikke i min. Jeg har jo avsverget 90 % av varesortimentet. Jeg vinner denne runden.

Men hva med påska da, Jarle?
Jo, nå har jeg gått på Linns ketogene diett i snart 2.5 mnd. Med minus 14 kg er jeg snart i mål. Skal ikke si at det har gått helt problemfritt, men har fått treningsgleden tilbake. En lett frokost gjerne i form av en shake  holder fint til en hard løpeøkt. Det er fint.
Tror nok det kan være på sin plass å kose seg litt i påska, men lar det ikke skli helt ut over flere dager. Påska er lang. Har jeg en sprekk nekter jeg å veie meg på ei uke, og jeg henter meg alltid inn dagen etter. Ikke av dårlig samvittighet, for avklarer med meg selv på forhånd at hvis jeg skal spise litt haram, må jeg ta ansvaret for å rette det opp dagen etter. På 2.5 mnd har jeg hatt to sprekker, og hentet meg fint inn. Jeg har tenkt nøye gjennom det på forhånd, for da blir kostholdet litt gøyere og litt lettere.
Og alle bare.. «Jammen, Jarle daaaa.. Du må jo unne deg litt.. Du har jo blitt tynn nok nå?!»
Og Jarle bare..»Hold kjeft!»
God påske

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s