jeg ønsker meg vanilje i vaniljesaus

Jeg synes nemlig ikke at det er for mye forlangt at det er vanilje i en vaniljesaus. Dessverre er ikke Tine Piano enige med meg.

De av dere som har fulgt med på bloggen min vet at MATJUKS er et tema jeg har tatt opp både titt og ofte, og nå er det på tide å si i fra! Kostreform for bedre helse har klagd inn Vita Hjertego til Mattilsynet. En grasrotaksjon med en rekke blogger og facebooksider har støttet opp. Mange er frustrert over Vita Hjertego. Mange er frustrert over villedende reklame. Det er mange matprodusenter som har svin på skogen. Og det er på tide at vi holder Mattilsynet ansvarlig. Jeg vil vite hva jeg spiser uten å bruke 1 time med forstørrelsesglass på butikken for å se hva produktet inneholder.»Hmmmm…..er det noe avokado i denne guacemolen,tro??? What??? Erter?????
Hvis jeg vil ha ertepure så kjøper jeg erter og fløte.

Jeg elsker naturlig mat, og jeg vil lage ALT i fra bunnen av. Og jeg jobber mot dette målet hver dag. Men jeg lever i tidsklemma jeg også, akkurat som du. (Ref: alenemor og gründer..) og av og til, særlig når jeg har jukset med planleggingen, så fører det til systemfeil. Men det er ok. Jeg kan leve med det. Men det gjør meg forbannet når jeg ser pakkene med «revet» sammen med osten. Når jeg leser «renskåret skinke» og ser den vakumeerte kjøttklumpen grøsser jeg litt. Les her hva Forbrukerrådets rapport av sept 2012 sier om dette:
«Opprinnelig et baklår av en gris, men her er det stor kreativitet fra deler av bransjen. Faktisk så stor at skinke ikke lenger er skinke. Det finnes skinke på markedet som inneholder ned mot 67 
prosent svinekjøtt. Det skilles også mellom renskåret svinekjøtt og svinekjøtt, og det mer ulne begrepet ”familieskinke” vitner også om at produktet kanskje ikke er noe som kommer fra grisens bakpart. Man kan også finne en heller kuriøs kyllingskinke som kun inneholder 37 prosent kyllingkjøtt, men også mekanisk utbeinet kjøtt (MUK) og en hel rekke tilsetningsstoffer»

En tanke om “jeg ønsker meg vanilje i vaniljesaus

  1. Tilbaketråkk: Dag 10: All ost er ikke ost:pizzatopping mm | «PureFood Lifestyle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s