Survival of the fittest

Nylig sendte de en dokumentar på  NRK om matindustrien i USA. («Matindustriens hemmeligheter» /»Food, Inc») Vist på NRK 3.1.2013 Fikk du den med deg? Skremmende saker. Den viste hvordan industrien har loven i sin hule hånd. Tenk, når du spiser en hamburger så kan kjøttet i denne komme fra flere tusen ulike dyr. Det er bare 13 slakterier i USA.  13!Det betyr at har du ei syk ku, smittet med e-coli for eksempel, så vil kjøttet fra denne spre seg svært godt.  I USA finnes det tilfeller hvor dette har tatt liv av barn.  Fra smitte til død tok det 12 dager. Det gikk ytterligere 16 dager før partiet ble trukket fra markedet.

 

Dyrene blir lett syke. Kuene fordi de ikke de ikke spiser gress.  De får ikke sin naturlige bakterieflora, noe som skaper grobunn for sykdommer hos kua. Som videreføres til oss. Dyrene blir fort opp på korn, særlig mais som er svært rimelig pga en pålagt overproduksjon. De  blir også  gitt antibiotika for ikke å falle så lett døde om. Kyllingbønder blir allergiske mot antibiotika av denne årsaken.  Du ser også hvordan kjøtt blir klorbadet for å renses for bakterier. Deilig. Er det rart vi sliter med helseutfordringer i dagens samfunn? Det fortelles hvor kreative man kan være med mais, og hvordan høy fruktose mais sirup er et svært vellykket produkt. Denne sukkersirupen er i enorme mengder ulike produkter og halvfabrikata, og den er mer skadelig enn hvitt sukker. Det finnes knapt et eneste produktområde som det ikke kan stappes mais i. Til og med i batterier. Sykt! Neppe helsefremmende.
Med billige maisprodukter  kan du lage billig søppelmat. I USA er det billigere med hamburger enn med brokkoli.  Og vi er alle genetisk disponerte for søtt, salt og fett. Noen av oss merker det bare lettere enn andre. Dette i kombinasjon gir enperfekt oppskrift for  sykdom. Den industrialiserte samfunnsformen vi lever i tar liv av oss. Det er de økonomiske kreftene som råder. Egen profitt framfor helse. Ikke sakte men sikkert en gang, fra etterkrigstiden og fram til nå skjer det i et sinna, akselererende tempo! Klasseskillene i befolkningen øker. Vi blir avhengige av søppel mat, vi utvikler nye lidelser. I helga kunne vi lese i VG om at en rekke nye diagnoser er et hett tema innen fedmeforskning. Der stod det blant annet at en femtedel av helsekostnadene i Europa er knyttet til avhengighet og at hver 10 . europeer er avhengig av et lovlig eller ulovlig rusmiddel.  Korn kan gi avhengighet . Sukker er et rusmiddel.Visste du at vår generasjon er den første som ikke vil leve lengre enn foregående? Darwins «Survival of the fittest»  gjelder fortsatt i høy grad, spises du opp av livsstilssykdommer? Velg helse, spis naturlig mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s