Sexy nødhjelp til sukkerjunkies

Er du hardt rammet? Lider du? Tenker på søtsaker non-stop? Føles det som hånden fungerer på automatiske impulser når du ser søtsaker? På samme måte som når du brenner deg.. Det er en automatisk reaksjon å trekke til seg hånda, du rekker ikke å tenke først. Slik er det med en aktivert sukkerjunkie og søtsaker.
Jeg er delvis aktivert. Jeg rekker å tenke for det meste heldigvis. Jeg har jo også godt innarbeidede vaner med mat jeg elsker, dette hjelper godt. En skikkelig frokost påvirker blodsukkerreguleringen din hele dagen, og er til hjelp.
Ofte er det på samme måten når du har tatt bestemmelsen «ok» jeg skal spise et stykke kake. Er du hjemme slår de automatiske handlingene inn etter ett par munnfuller. Med overraskelse ser du «oi, det er tomt! Jeg rakk jo ikke å kose meg jo..» Er du i selskap legger selvsagt denne rammen kontroll på atferden din. Frykt for kommentarer setter en stopper. Til du kommer hjem. Eller til neste blodsukkerfall.

Dette tipset høres ikke sexy ut, men trust me- det er det! Denne teen inneholder kanel og kardemomme. Visste du at en nyere oppdagelse er at kanel kan forbedre glukose- og lipidmetabolisme hos personer med diabetes type 2 eller redusert glukosetoleranse? (wikipedia) Kardemomme inneholder mange interessante bioaktive stoffer, er rik på antioksidanter og hindrer oppvekst av sopp og bakterier. 

Men dette er underordnet. Det er effekten teen har på kroppen som gjør den magisk. Teen sammen med litt fløte og søtning er den helt magisk. Den er et kjempe fint alternativ til sjokolade! (Og jeg stiller høye krav!)  Ikke bare kan den spare deg for mye ekstra næringsstoffer (som du spiser fordi du har lyst og ikke fordi du er sulten) søppelmat og kalorier, men som sagt så smaker den helt fantastisk 🙂

(Forskning.no: http://www.forskning.no/artikler/2003/juni/1056367265.3)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s