Sjokolade konfekt med chili

Nå er det JUL!

Jeg er sånn at jeg får litt «hang ups» når det er noe som faller i smak :p I fjor var det suksessterte krem med vaniljestang i, i år er det chili. Jeg har lyst å ha chili i ALT he he. (Det er jo nesten mulig også?)

Jeg har bestemt årets godismeny nå, og det blir selvsagt disse godbitene her, de pikante blåbær hjertene, suksessterte/vaniljepletter (Skal prøve ut en ny type smørkrem) og BAKLAVA! Følg med for oppskrifter i nær framtid… I tillegg skal jeg lage noe digg med Amarettolikør og nøtter.. (Håper jeg… hvis de blir bra postes de i kveld 🙂 ) Baklava er for øvrig så fantastisk godt at hvis jeg var deg, ville jeg kjøpt inn ingrediensene, slik at du har dem om du skulle bli fristet. Du trenger: 600 gram nøtter (gjerne pistasj og mandler/cashew), 1 pk meierismør, 1-2 pakker filodeig, kanelstang, sitron, tagatesse. Følg med, følg med 🙂

Hvis du vil kan du lage disse som Chilikonfekt. De er fantastiske men mer «plaine» uten chili.
Start med fyllet:
2 dl kremfløte
200g mørk sjokolade + 100g sjokolade til sjokoladetrekk
1 ss chiliolje
harissa (tuppen av 1 ts, dette er sterkt!)
2 ss tagatesse (smak til. Er ikke nødvendig..)
1-2 eggeplommer
Kok opp fløte. Ta i sjokoladen brukket i biter. Rør sammen, og piskes luftig i miksmaster i 5 min eller mer, til kremen har blitt lys i fargen og luftig. Jeg røyk på et lite problem her, min skilte seg. Jeg glemte av hele maskinen, så den stod lenge. Det hjalp å tilsette 2 eggeplommer, kremen ble også fastere. Likevel var den fortsatt ikke helt på lag. Avkjølte den i kjøleskapet og pisket den opp i gjen. Kremen ble da perfekt, og mye ble det også.
Jeg skulle gjøre det enkelt, og plasserte kremen i silikonformer. Også hadde jeg veldig lyst å prøve de nye formene, med julemotiv.. Det var tåpelig gjort, fordi kremen var så fin og stiv at jeg kunne heller lagd noen pene topper med sprøytepose i stedet for å stå der å dytte kremen nedi formene, noe griseri var det..
Kremen må ikke være fryst før dypping, holder nok å avkjøle den i kjøleskap. Men, jeg gjorde nå det likevel. Satt de  i frysen, og dyppet dem i sjokolade. Pass på temperaturen på sjokoladen, den skal ikke være varmere enn kroppstemperatur.
Næringsinnhold:
Med 70% sjokolade, uten tagatesse. Med Chili og med 2 eggeplommer.
Husk at du kan redusere karboene vesentlig ved å bruke mørk sukkerfri sjokolade! Cavalier med stevia for eksempel. Den er god, men ganske kostbar..
                                  hele             pr bit (hvis hele deles i 46  biter, som jeg gjorde)
Karbo                       102               2,2
kcal                        2733             59,5
Fett                          236              5,1
Protein                      31                0,6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s