Overlevelsesstrategi når det er sesong for kosetyrrani

Min strategi for jula er enkel. Damage controll..Å komme i så dyp ketose at interessen for godsaker blir borte, nå rett oppi jula er fånyttes. Julereklame er en av mine største fiender. Oddsen for å holde meg innenfor rammene øker ved å skru av tv’n/ hoppe glatt over reklamen. Denne konstante formidlingen av kosetyrraniet som markedskreftene aktiverte for flere uker siden og som de nå opprettholder med gjentagelse av budskapet betyr lassevis med penger i kassa for dem. Omsetningen deres er lettkjøpt når de kan spille på folks følelser og minner knyttet til jul. Og vi spiser kakemenn (Nåja, ikke vi da… «de») fordi det er så koselig. Det er jul. Det er minner.
Den manifesterte julefølelsen du spiser er sukker, hvetemel og konditorfarge. At noen kan kjøpe noe så smakløst som en kakemann og frivillig spise den, er over min forstand. De smaker jo ingenting!!! En ting vet jeg helt sikkert. Jeg kommer ALDRI til å sprekke på en kakemann!

Jeg har to leveregler. 
Kan jeg ikke spise slik jeg helst egentlig vil, eller egentlig bør, så gjelder det å finne ut hva som fungerer godt nok i en unntakstilstand.

Den første regelen min er Damage controll:

Det betyr at jeg spiser litt lavkarbosnop hvis jeg har lyst på det. Men jeg fråtser ikke. Lavkarbosnopet jeg har tilgjengelig er veldig godt, men ikke av en slik karakter at det setter i gang en spiseorgie. Jeg har visse ting jeg trigger på, og det henger ikke nødvendigvis sammen med hvilke typer søtstoff jeg bruker, som man gjerne kunne tro. Jeg unngår i størst mulig grad en blanding av salt og søtt. Det trigger, og disse to nøytraliserer hverandre slik at jeg kan spise altfor store mengder. Videre reduserer jeg litt på fettet i maten, og passer på porsjonstørrelsen. I tillegg prøver jeg å supplere med fysisk aktivitet. Dette har funket før for å holde vekta, så gjenstår det jo å se da, om det funker nå også.

Den andre regelen min er: Embracing orgasm :
Hvis jeg skal (Les: MÅ) «sprekke»(Utvide grensene utover spesifikasjonene over) så skal det være verd det! Det skal være noe som gir meg noe. En etterlengtet smak, en ny opplevelse, en eksplosjon av nytelse. Du må ikke tro at jeg kommer til å spise en sirupsnipp du prøver å servere meg, fordi jeg lever friere enn vanlig og det  «tross alt er juul!

Det var visst litt misvisende å kalle det for en «julestrategi», det er jo en strategi jeg lever etter hele tiden. Har du en strategi? Eller hva synes du om min? Har veldig lyst å høre 🙂 

Disse (lavkarbo) sjokoladepakkede lykkebombene under her er det min fantastiske svigerinne Marianne og hennes venninne Synnøve som har bakt.
Marianne vil gjerne bake mye mye mer. Så hvis du skulle være interessert i å kjøpe, formidler jeg gjerne kontakt. Send meg en mail på post@nytlavkarbo.no. Hun er også rå på mintsjokolade og bounty, og ellers sikkert åpen for forslag.

Cakepops..

Snickers….
Marsipan med sjokolade..
Sjokoladestenger med chili, salte og karameliserte nøtter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s