hva plukker DU ut av informasjons-tsumamien?

har jeg hatt hjemmekontor litt for lenge? De sosiale antenne får ikke nok pleie, men det som jeg merker tydeligst av alt, er at jeg muligens har blir litt «homogen» i tankemåten min. Tidligere da jeg hadde diverse ekstrajobber og sommerjobber innen sørvisyrket hadde jeg ikke samme problemet.
Hva jeg mener?
For eksempel, når jeg skriver på bloggen så tenker jeg at du og jeg er like. Jeg tar det på mange måter for gitt at du følger tankegangen min. Men hva som er åpenbart for meg, er kanskje ikke det for deg? Av og til kan det til og med overraske meg.
Jeg burde jobbe med å komme meg inn i et kontor fellesskap.

Men ALLE gjør det. Forenkler verden og informasjonstsunaminen vi utsettes for daglig. Hvis ikke, ville vi rett og slett ikke overlevd. Vi forenkler verden gjennom kategorisering ut i fra vårt eget ståsted, og automatiserte handlinger. Dette påvirker HVA vi oppfatter, og hvordan.

I media (Blant annet Se og Hør og Hegnar online ) har det vært litt fuzz om hvordan Kristoffer Joner  og Maria Bonnevie ikke trivdes på lavkarbo.
Jeg har bare to kommentarer til dette.
1) Å spise kun torsk i 2 måneder har ingenting med lavkarbo å gjøre.
2) Alle som går tilbake til gamle vaner etter endt diett går opp igjen.

Ukens tips er å velge en diett som gjør overgangen til en livsstil du elsker lettest mulig.
Du kan for eksempel velge mellom (pulver- mat)..(pulver og litt mat) ..eller (mat)
Med en såpass grov kategorisering kommer både Grete Roede og lavkarbo i samme boks. Mat.
Hva slags mat og hva slags spisemønster trives du og kroppen din med?
For meg er lavkarbo perfekt.For alltid.

Ei venninne sa til meg her en dag noe sånt som dette: «Nå som du har holdt på så lenge med lavkarbo, at ikke du tester ut Grethe Roede? BRØD Linn! Spis brød!! MAGER MAT! Det er ikke farlig!! Slutt med dette lavkarbotullet, det er ikke sunt!

Venninna mi tror visst jeg er på diett. Jeg er ikke vill etter brød. Hva skal jeg med det??? Vondt i magen, romling og oppblåsthet, blir ikke mett og går og tenker på mat hele tiden. Høres ikke sunnere ut spør du meg!Du kan holde blodsukkeret i sjakk på Grete Roede også. Men med lavkarbo mat får du likevel en sunnere livsstil. Det er fordi du får en bedre hormonbalanse rett og slett (mindre insulin utskillelse), samt at du får en bedre fettsyresammensetning i kroppen din når du unngår korn.  

Jeg synes det er trist at lavkarbo har en negativ klang for de fleste. Samtidig som bruk av naturlig fett øker og folk flest er mye mer karbo-bevisste. Alle jeg kjenner er mer forsiktige med karbo nå enn hva de var før. «Før spiste jeg 7 poteter, nå spiser jeg 2» «Nå er det alltid ris til overs når man ber gjester på gryterett» osv osv.

Så hvorfor skulle jeg ødelegge min perfekte livsstil for å spise noe jeg ikke liker, og enda viktigere, noe som kroppen ikke liker???Det høres flåsete ut for de fleste som ikke har gått veien selv, men jeg opplever en følelse av frihet hver dag fordi jeg ikke belastes av kroppen! Den krangler ikke, og den skiller seg heller ikke ut i massen. Jeg lukker ørene for støyen og lar min egen kvalitative empiri styre meg. Dette er lykke på individnivå -Fordi jeg fortjener det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s