kukerundt med lavkarbo

Dette innlegget tar for seg Kukerundtsyndromet sett i fra et lavkarboperspektiv.
(Les om Kukerundtsyndromet på Fitnessbloggen: HEREn norsk oversettelse av Martin Berkhans artikkel «Fuckarounditis» fra hans bloggLeangains.com. Artikkelen er oversatt av Kjetil Åmdal.)
 Tekst i kursiv er tatt fra Fitnessbloggen:
Tallenes tale er klar. Vi har fått et globalt utbrudd av kukerundtsyndrom.
 Kukerundtsyndrom er en psykisk lidelse som karakteriseres av en middelmådig fysikk og en fullstendig mangel på fremgang, selv med flerfoldige timer tilbrakt på gymmen hver uke.»
Kukerundtsyndrom -Kosthold er en psykisk lidelse som karakteriseres av en middelmådig fysikk og en fullstendig mangel på fremgang/resultater, selv med utallige timer på forum, planlegging av mat og telling av karbo.
Kukerundtsyndrom manifesterer seg som oftest som en sykelig besettelse med situps, bicepscurling, kabeløvelser, belter, hansker, balansebrett, fitnessballer og Tyler Durden. Frykt for knebøy og markløft er en annet symptom. Fysisk utmattelse mangler, eller kastes bort på betenkelige og uproduktive treningsmetoder.
Kukerundtsyndrom -kosthold manifesterer seg som oftest som en sykelig besettelse med å telle karbo. Gjerne også kalorier, samt regne ut totalt næringsinntak hele dagen, fratrukket aktivitet. Ketose eller kaloriunderskudd mangler, og vektnedgangen/ helsefordelene uteblir.  
Selv om vi har sett en alarmerende økning i kukerundtsyndrom de siste årene, kan konsentrasjonen av tilfellene variere. Det estimeres riktignok at 90-100% av de som trener på kommersielle treningssentre lider av sykdommen i varierende grad.
90- 100 % av de som lider av kukerundtsyndrom -Kosthold handler mat på helsekost, kjøper lavkarbotilpassede produkter på markedet, lager lavkarbokaker, lever lavkarbo etter egen oppfatning uten å følge en bestemt strategi og retning utenom å telle karbo. De har en oppfatning om at karbo er karbo uavhengig av næringsstoffene kroppen tilføres. 
Miljø og sosiale nettverk spiller en viktig rolle i sykdomsforløpet. Det teoriseres at lidelsen har sitt utspring fra feilinformasjon og kontraproduktive treningstips som man ofte finner i dagspresse, fitnessblader og diverse samfunn og informasjonsbanker på internett.
Miljø og sosiale nettverk spiller en viktig rolle i sykdomsforløpet. Lidelsen har sitt utspring fra feilinformasjon, utilstrekkelig informasjon, eller problemer med å sortere informasjon.  Ønsker om å tilegne seg en arbitrær status  «jeg lever sunt» Mye forvirrende og feil informasjon i dagspresse, litteratur, krigen med statens ernæringsråd påvirker lidelsen.  
Den menneskelige natur, samt de såkalte latskap- og selvtilfredshetsgenene, hjelper sykdommen å slå rot i kroppen.
Ole Brum. Man vil ha i pose og sekk. Man vil endre levesettet sitt minst mulig samtidig som man vil gå raskt ned i vekt. Dårlige vaner skal beholdes sammen med kosetyranniet som hersker. 
Kukerundtsyndrom er en luftbåren smitte, og sprer seg ved at sykdomsbærerne kommuniserer med andre individer i garderober, på internett, eller på andre interaksjonsarenaer.
Kukerundtsyndrom- Kosthold er en luftbåren smitte som sprer seg via kommunikasjon og forverres av tidligere slankeerfaringer og kvasikunnskap.
Sykdommen manifesterer seg stort sett i slutten av tenårene, men kan likevel gå udiagnostisert hele livet. Diagnosen gis av en proffesjonell og er basert på observasjon av atferd og kroppslig fremgang. Symptomer og forebyggende tiltak gås igjennom og diskuteres.
Status/ kostholds fokus har ført til en epidemi av kukerundt- Kosthold, hos alt i fra småbarnsfamilier til samfunnsledere som panisk sykler birken til overvektige som vil ha store helsefordeler av å gå ned i vekt.  Diagnosen gis av en profesjonell og er basert på observasjon av atferd og kroppslig fremgang. Symptomer og forebyggende tiltak gås igjennom og diskuteres.
– Berkhan, M. (2011): »Løsningen på kukerundtsyndrom-epidemien: Forebyggende tiltak og strategier for intervensjon.»
Løsningen på kukerundt- Kostholds epidemien: Forebyggende tiltak og korrigerende informasjon fra eksperter, og KOSTREFORM.
På individnivå kan du kureres ved å følge en bestemt filosofi til punkt og prikke, du kan gå på kurs og du kan ignorere kostholdskrigen i media. Kjøp deg en pålitelig, anerkjent bok, og finn ut hva du vil med kostholdet ditt. Hva er din misjon? Hva vil du ha ut av det, og hva er du villig til å gjøre for det? Vil du ha bedre helse? Vil du ned i vekt? Er du kåt? ER DU KÅT NOK?? I så fall er oppskriften såre enkel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s