Er magen viljestyrt?

Det er ikke alltid man tar kunnskap like lett. Å legge om til naturlig mat når man har levd nærmest et helt liv med å telle kalorier, må man forvente at det kan ta tid å få med hodet. Mange, særlig kvinner som har slanket seg så lenge de kan huske, synes det er vanskelig å stole på kroppen. Å tro at man kan gå ned i vekt med å spise naturlig mat, og man trenger ikke telle noe eller gå sulten. -Det er merkelig. Det kan også ta tid før man lærer å høre kroppens signaler igjen. De har jo tross alt blitt overstyrt i en mannsalder.

Sten Sture Skaldeman sa til oss på sertifiseringskurs en ting jeg ikke klarer å glemme: Hvorfor er det slik at det forventes at magen skal styres av viljen? Det er ingen andre primærbehov som forventes å skulle bli viljestyrt. Er du trøtt, da skal du sove (Guddvet vet hva slags situasjoner du kan komme i om du presser deg selv over grensen) Er du tørst? Da skal du drikke. Klær, ly.. osvHvorfor skal man ikke kunne spise når man er sulten?

Det er fantastisk deilig med ketogen kost. Du kan stole på kroppen. Du kan stole på at du er sulten fordi du trenger mat, ikke fordi blodsukkeret er dalende. Du kan spise til du er mett. Spiser du mye, går det lang tid til du er sulten igjen, spiser du lite så får du plass til lunsj. Du kan planlegge dagen og måltidene etter når det passer inn i DIN hverdag å spise. Det er frihet 🙂

Men ja. Det er ikke så lett å ta steget alltid. Å tørre å stole på egen kropp. Eller å ta til seg kunnskapen om at det funker. Jeg vet det. Jeg er ikke alltid så god på å tilegne meg kunnskap selv heller. For eksempel har jeg lært på den harde måten at det er best å holde seg unna sjokolade.

Dagens matinntak:  kaffe med fløte til frokost (sammen med de obligatoriske kosttilskuddene) etterfulgt av kyllingsuppe i to omganger, og nå lammelår i skiver til kvelds.
Harmonien råder i kroppen 🙂

 

Hva er en ketogen diett?
En ketogen diett er en svært karbohydratfattig diett, hvor man inntar så lite karbohydrater (=energi) at kroppen «tvinges» til å benytte kroppsfett til energi. Derav den raske vektnedgangen, og den manglende sultfølelsen ved ketogen diett.
Som et resultat av denne fettforbrenningen dannes det også en kjemisk forbindelse som heter ketonlegemer, og derav navnet «ketogen».
«Ketogen» betyr «som lager ketose».
Poenget er altså karbohydratene og det lave inntaket av disse.
Man behøver ikke å spise mye fett for å oppnå denne tilstanden, men det skader heller ikke. Fett gir metthet, noe som er ønskelig.
Ketose-tilstanden kommer av seg selv når man inntar under ca 25-30 gram karbohydrater om dagen, uansett hvor lite eller mye man inntar av fett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s