Vektreduksjon- Er det egentlig vanskelig?

Jeg står og lager middag. Tester ut en ny oppskrift. Nam. Det er jo tilbehøret som fort kan bli kjedelig og nærmest borte når man spiser svært lite karbo. Slik blir det ikke for de som eksperimenterer litt.  Synes du det er vanskelig å gå ned i vekt på lavkarbo? Har du havnet på et platå? Platåer er naturlige. De inntreffer ofte når du har mistet ca halvparten av overvekten din. Vanligvis går de over av seg selv, men av og til må man gi kroppen et lite puff. Platå eller bare mangel på resultater:

Det kan være lurt for en liten periode å skrive opp det du spiser. Hvis du har et svært høyt fettinntak må du ha tilsvarende mindre karbo. Og det er lett å spise litt for mye karbo. Man kan føle at man spiser «0- karbo» men dette er så og si umulig. Og for de fleste er det naturlig å komme opp i 10-15 gram uten at man egentlig tenker over disse. Kaffe i fløten? Kremost? En håndfull nøtter? Rømme? Meieriprodukter bør med fordel overvåkes.
Jeg holder nemlig på å regne ut næringsinnholdet i alle oppskriftene mine til kursheftene, og jeg har faktisk fått en overraskelse eller to, selv om jeg alltid tar et raskt automatisk overslag i hodet.

Så hvis du står fast og har et høyt fettinntak, vær nøye og tell karbo noen dager. Det er godt mulig det er dette som skal til. Det er lurt å ha helheten i fokus. Og mange spiser faktisk for mye mat. Hvis du spiser mindre fett så kan du øke karbokvoten. Rent sukker på pinne er likevel ikke å anbefale etter min mening. Sukker er sukker, sukker får kroppen til å produsere insulin.

Det er faktisk  ikke skummelt å si at man skal spise til man er mett. Når du er i ketose vel og merke. (Ketose: Når kroppen bruker fett og ketoner som brennstoff) Det er fordi man knapt blir sulten, og man blir fort mett. Det er nettopp derfor man kan si til mennesker uten kontroll over apetittreguleringen sin, en så enkel frase,-Også funker det likevel. Har du nådd et platå stiller saken seg litt annerledes.

Kjører du generell lavkarbo er saken også annerledes. Pål Jåbekk spør i sitt siste blogg innlegg: Hva er egentlig lavkarbo? og det er et godt poeng. På nettsiden min omtaler jeg det som et paraply begrep. Men det er forvirrende når man får ulike lavkarbo råd, særlig for vektreduksjon, hvis man ikke kobler rådene til en spesifikk teori. Teoriene gir en helhet som rådene funker ut i fra. Tar du noen råd her og noen der, setter sammen til din egen versjon, vel- Da går det fort galt, eller resulterer i stillestans. Jeg snakker av erfaring.

En tanke om “Vektreduksjon- Er det egentlig vanskelig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s