Ferie- Var det verd prisen?

En fantastisk ferie! Absolutt verd prisen.
Prisen er blant annet en fettsprengt kropp full av søppel. Søppel  iblandet en salig blanding av deilig rødvin, Gruyere ost og sigaretter. (i snitt 2,85 pr dag) Oi oi oi. Roadtrip til Danmark, Tyskland og Sveits. To hell, heaven, and home. Dette er ikke en karakteristikk av landene, men av mitt spisemønster, maten. Krigen.

Hell.
Tyskland. Pølser. Snitzel. Frityr. Butterdeig. Sjokolade.Jada, jeg vet at det er Sveits som er sjokolade. Men smellen min startet med sjokolade i Tyskland. Oversukret, billig sjokolade. I spedd kvalm frityrmat fordi jeg var så sulten, og butterdeigkaker fordi jeg da ikke lenger klarte å stå i mot.
Skulle ønsket at jeg hadde spist baklava. Sjokoladekake. Iskrem. Jorbær.Urtekrydret poteter med laks. Åja, det er sant, det siste spiste jeg. Og det smakte som en bit av himmelen. Absolutt verd sukkeret og stivelsen, sprekken. Sjokoladen var ikke.

Logikken er innlysende. Sprekken graderes etter kvalitet. Kvalitet på næringsmidlene og kvalitet på opplevelse. Bedre kvalitet forsvarer prisen i større grad enn billig skvip. Det er ikke slik at «sukker er sukker»  Derfor er jeg alltid ekstra irritert og skuffet de gangene jeg sprekker å ungenes restemat. (Heldigvis ytterst sjeldent de siste to årene) Det er mye bedre å gå for noe man har savnet og som man nyter ved inntak. Som mørk sjokolade for eksempel. Når jeg ikke hilser på den for ofte, klarer jeg å nyte den. Og det er av og til verd det.
Vanlig sjokolade nyter jeg ikke. Det fører meg bare rett ut på kjøret. Jeg har igjen fått det inn med teskje:
Jeg er en sukkerjunkie. Lavkarbo holder meg symptomfri.

Heaven
Naturlig, ren, eksklusiv mat. Sveits hadde et fantastisk utvalg av frukt og grønt. Sinnsyke solmodne tomater! Ferske aprikoser solgt langs veiene. Nyyydelige skinker, for ikke å snakke om osten. Grottelagret gruyere ost inntatt sammen med rødvin i stekende sol etterfulgt av fantastisk kaffe, bringebær med dobbel cream. Hadde det ikke vært for at kroppen var full av søppel hadde dette vært nærmest orgasmiske dager. Slakterier og lokale osteutsalg på annenhvert hjørne. Milde himmel.  Her lagde jeg den beste grillmaten jeg har lagd hele sesongen: Avlange solmodne tomater fylt med hvitløk, smør og krydret kjøttfarse i bardunnett. Langtidsgrillet (ufrivillig. Varmen på grillen var på hell)og dermed inntatt lunka til frokost dagen etterpå.

Redemption
Veien tilbake til ketose har vært mye kortere denne gangen enn noen gang før. Lite utfordrende altså. Etter noen dager i helvete var det overraskende lett å slutte tvert. Tidligere har jeg ofte måtte ha nedtrappings/overgangs perioder. Jeg var vel ca akkurat i ketose (nesten 3 døgn) da jeg fikk et tilbakefall med nok et billig skudd. Sannsynligvis på grunn av flere dagers søvn underskudd. For lite søvn er alltid en utfordring. Men etter lørdagens inntak av en dansk jordbærterte har alt gått strålende, og jeg er i god ketose. 2 kg vann i minus gjør at buksa passer og jeg er klar for å nyte friheten ketosen gir både fysisk og mentalt.

                                                   
 » Emancipate yourselves from mental slavery;
        None but ourselves can free our minds.»       Bob Marley

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s