FERIE

rain.gif image by jess_y2k5

Sommerferie!

Tips: Skal du innta junkfood i ferien så gjør det i Danmark! Der er det forbudt med mer enn 2 gram transfett pr 100 g fett i et produkt. Det vil si at søpla (Jepp. Jeg er såpass uanstendig å kalle visse typer mat for søppel.)  er litt mindre farlig i DK! Det være seg wienerbrød, mikro popcorn,  Mc Donalds, småkaker (bare pass på at de ikke er importerte!) Den verste plassen å innta junk er i Øst Europa, og en tradisjonell versting er waffelkjeks med kremfyll i. Fysj! En pose av dem? Nei, da tar jeg heller 5 sigaretter! (Statistisk sett utgjør dette samme kreft risiko..)

Ungene har hatt fri fra barnehagen i to uker, og nå er det tid for familieferie. De neste 2 ukene skal vi loffe rundt i Europa og nyte at det finnes rom for spontanitet i livet fortsatt 🙂
Det er ihvertfall ideen.. (kremt)
Så får vi se hvordan det blir i praksis, på telttur med 2 barn på 4 og 6, og hvor ingen av oss egentlig aldri har sovet i telt før.. Spennende kan du si!
Jeg er også spent på hvordan det blir å leve lavkarbo når jeg ikke har blenderen min, ovnen eller kjøleskapet mitt i nærheten!Jeg savner dem allerede, og tenker på i fjor. Hvor mye spetakkel som skal til for at man kommer seg på stranda-  For å være der kun EN dag.. ( solkrem, mat, leker, drikke..++++)
Jeg er litt for bedagelig av meg til ikke å ha en smule ambivalent følelse for denne ferien. Godt vi kan komme hjem når vi vil 🙂 Neida! Jeg gleder meg masse 🙂   Det kommer til å bli kjempe kos. Og veldig deilig å få bevegd seg litt rundt og se nye ting. Det er lenge siden mine backpacker eventyr nå… Det blir GØY. Men jeg ser for meg litt  mer planlegging. Grill mat er jo perfekt lavkarbo mat, sammen med grillstekte grønnsaker burde det gå bra..??

For øvrig hadde jeg en plan om å feire sommeren med å lage meg min første porsjon med hjemmelagd is i iskremmaskinen min.
Vet du hva det beste med denne maskinen er?
Det er at jeg bare har EN frysekolbe. Dvs at det etter å ha lagd is må kolben fryses ned på nytt i 24 timer etter at jeg har lagd is…. Det er en god ting, for hjemmelagd is med flytende varm karamell fudge på og sjokobier- Det er LIVSFARLIG! -Om enn aldri så lavkarbo 😉

Mulig jeg må droppe isen. Gå for jordbær med fløte og sukrin+ i stedet.  DET skal jeg ha ei gang eller to før høsten 🙂

God sommer 🙂 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s