Brennesle- En av naturens store gaver

Etter at jeg sluttet å røyke har kroppen hamstret i stor stil. Den har hamstret ALT den har kunnet. Jeg har måttet traske rundt som en blanding av nylagret fett,søppeldynge og basseng på to bein. Trivelig. På Lørdag var det NOK! Jeg satt i gang en kreativ detox i form av prebiotika. Jeg har inntatt ENORME mengder prebiotika de to siste dagene. Nærmere bestemt oligofruktose & inulin. To søtlige typer fiber som stimulerer til naturlig vekst av (kun) de gode tarmbakteriene.Det selges også under betegnelsen FOS. Når jeg sier enorme mengder så vil det si 150-200 gram. Det er sinnsykt mye, Mange reagerer på ett par teskje.Det verste var at denne dosen passet helt perfekt, og var akkurat det som skulle til. Men jeg følte også et stort behov for å få tappet ut litt vann, og å få renset kroppen.  
Hva er vel da bedre enn brennesle?? Og heldige meg, har hagen full! Ikke er det vondt heller. Smaker litt lakris/ anisaktig synes jeg.
 
Henger du fortsatt fast på «brennesle»? He he…
Les mer HER og HER:Brennesle er en av naturens store gaverDet er nemlig slik at «Det er mange gode virkestoffer I brennesle, og derfor har den til alle tider blitt brukt til forskjellige plager og problemer innen Folkemedisinen. Nesle er rik på C-vitamin. I følge Bioforsk inneholder nesleblad 142 mg C-vitamin /100 g råvekt. Blad og stilk inneholder vitamin C, K, B2 og B5, glykosider, eterisk olje, garvestoff, protein, kalium, kalsium, jern, stivelse og folinsyre.»……»«Den (brennesle)virker vanndrivende, urindrivende, utrensende, og avgiftende. Den har blitt mye brukt som blodrensende, blodstillende og for å øke blodgjennomstrømningen til huden.»       Kilde: http://www.alternativ.no/art/?id=505
 

Så ut å plukk!!

2 tanker om “Brennesle- En av naturens store gaver

  1. Det er noe med de sigarettene. De er en slags stressventil. Jeg husker da jeg la om kostholdet, så ble jo alle de raske karbohydratene fjerna – og kaffen – og jeg tok plutselig opp sigarettene. NOE måtte jeg ha, tenkte jeg irritert.

    Lykke til med vannavgang og den røkfrie tilværelsen!

  2. Ja det er helt sant, Sukkerspinnengelen.Røyken er definitivt en stressventil. Det går helt fint å drikke kaffe uten å røyke, men jeg merker at nå som jeg kjører fakir og ikke spiser noe lavkarbosnop så tenker jeg mer på røyken enn jeg gjorde. Da jeg så godt som kuttet ut sukkerfri brus i tillegg ble det rett og slett mer enn humøret mitt kunne takle :p Brus er altså gjeninnført inntil videre..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s