Xanthan Gummi

….eeeh??? Xgummi what?…..

Xanthan Gum er et naturlig karbohydrat med egenskaper som gjør det egnet til erstatning for gluten (proteinet i hvetemel som gir baksten struktur) og som emulgator(gjør det mulig å blande to væsker som vanlivis skiller seg) for dressinger. Bruk litt Xanthan Gum i glutenfritt mel for å bedre bakeegenskapene og konsistensen på glutenfritt bakverk. Xanthan Gum kan også brukes i dressinger for å oppnå god sammenblanding mellom olje og eddik eller i sauser som tykningsmiddel.

Anbefalt bruk av Xanthan Gum:
Kake ¼ ts pr 2,5 dl mel
Brød 1 ts pr 2,5 dl mel
Pizzabunn 2 ts pr 2,5 dl mel

Dressing 1/8 ts pr 4 dl dressing
 

Ja, jeg vet det ikke er noe de fleste har i skapet. Men det er likevel ikke så fryktelig vanskelig å oppspore. Google it 😀

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s