Ups- Overdrevet inntak av søtstoff

I dag hadde jeg planlagt et lite innlegg om den fortreffelige Oslo helgen jeg var med på, men det ser ut til at jeg må lufte min dårlige samvittighet i stedet. Jeg har nemlig litt vondt i mammamuskelen i dag. Det hele startet med frokosten. Jeg må ha våknet opp med komplett dysfunksjonelle smaksløker uten at jeg var klar over det.Jeg er i ketose, så jeg ante fred og ingen fare. I ketose er jeg jo normalt sett svært var for søtsmaker og det trengs lite for å gjøre meg fornøyd.  Men i dag ble frokost smoothien liksom aldri søt nok.Det resulterte i at jeg var raus med sukrinmelis. 1-2… ups- der mista jeg tellinga på spiseskjeeene.

Den ble god den smoothien. Men joda, var litt sukrin ettersmak. Minstegutten min på 3 likte den også. VELDIG. Jeg lot han helle innpå jeg, er jo sunt med smoothie til frokost! Jeg ante fred og ingen fare, men jeg følte jeg at tarmsystemet var effektivt i dag. Mammamuskelen, den fikk veldig vondt da jeg kom å skulle hente i barnehagen. Minstemann har hatt et SVÆRT effektivt tarmsystem i dag. Han var skikkelig øm i stumpen stakkar, og har vært på do i hele dag. Slemme mamma tenkte at her har vi kanskje et insentiv for å slutte med bleier, men nei, det var ikke et tema han var åpen for i dag heller.

Jeg har faktisk aldri hatt denne effekten av sukrin/ sukrinmelis før. Maltitol og sukkerfri sjokolade, joda – Men ikke med Sukrin.
Så dagens lekse er: Jepp, det går an. Nå må jeg pleie mammamuskelen, den har mer enn nok av andre ting å bli støl for, og skal sikkert snart brukes igjen. -Men ikke på overdose med sukrinmelis…

 

2 tanker om “Ups- Overdrevet inntak av søtstoff

  1. Off det er ikke godt når kroppen reagerer på søtning. Jeg reagerer på alle typer søtning, også sukrinmelis, å derfor bruker jeg veldig lite å har heller oppi vaniljestang/pulver for å få det søteere :). I smoothie bruker jeg ikke søtning

  2. Jeg pleier ikke å ha så mye søtning i smoothiene, men har gjerne litt mer når det er til ungene også. Det er et lite dilemma. Jeg vil jo at de skal bli vant til at ikke alt trenger å smake så søtt, og det er godt likevel,- På den andre siden vil jeg gjerne at de tar mer enn 2 slurker av den.. Kompromisset har blitt at de får mer søtsmak og får i seg en sunn frokost, så håper jeg på å få faset ut søtstoffet etterhvert.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s