lam

Jeg er lei av lam…men det var på tilbud rett før påske, og ettersom all erfaring tilsier at det blir for mye søppelmat i ferier,  tenkte jeg å bøte på den dårlige samvittigheten som jeg visste var i anmarsj ved å servere lam.

Meeen, det lammet lå godt i kjøleskapet du! Jeg er faktisk lei av lam. Rart egentlig, for jeg har det ikke ofte.
Indisk derimot, har jeg hatt veldig lyst på i det siste. Resultatet ble juksemiddag.
Juksemiddag i den forstand at jeg ikke lagde karripastaen selv… Men godt ble det, og sett i forhold til resten av påskemenyen fikk jeg slett ikke dårlig samvittighet av dagens middag 😉

Ingredienser:
Lammekjøtt, ternet
Hvitløk ca 2 store fedd kuttet i biter
2 middels store løk
1 gulrot delt i skiver
1 glass med Mild Curry paste ( 283 gram. 9 gram karbo pr 100gram) Jeg kjøpte denne på Vung Tau. Sjekk karbo innholdet før du velger type og ta den som er lavest.

1 boks seterrømme (av mangel på mer kokosmelk)
1 boks kokosmelk: Bruk kun kokoskremen på toppen

How to do it:
Hvis du har lammelår som jeg hadde, kutt mørbraden av lammelåret (Altså den øverste delen av låret som det er mest kjøtt på) og kutt denne i biter

Varm opp en gryte på sterk varme, brun kjøttet sammen med oppdelt hvitløk og smør
Ta i karripastaen
Ta i grønnsakene

Sett på lokk og småkokes på svak varme til kjøttet er mørt. Jeg lot gryta stå å surre i 2 timer uten å sjekke det, og da var det fint og mørt.

Fisk opp kjøttet,  ta i rømme/ kokosfløte og jevn sammen med grønnsakene med en stavmikser rett i gryta. Gi et raskt oppkok og ferdig.

Min rett skulle være barnevennlig, så den er passe mild. Liker du sterkere mat kan du droppe rømmen/ kokosmelk, eller du kan smake deg fram ved å ikke ta i alt med en gang. Rømmen/ kokosmelken gjør sausen tykk og mer fettrik. Det ble masse saus og fordele de ca 30 grammene+ grønnsakene på.

Jeg serverte sausen ved siden av slik at jeg fikk dyppet heeeele brokkolien 😉

(Resten av lammelåret langstekte jeg i ovnen)

Mangler på Ingrediensbildet: Etter kokingen ble det tilsatt en boks med Seterrømme og kokosfløte (Den stive massen på toppen i kokosmelkboksen)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s