cococcino (iskaffe)

Frokost i dag ble en variant av frozen cappuccino. Jeg kaller den for cococcino. En energibombe!  Endringene består selvsagt av kokos 🙂

Den smaker kjempe godt, og med kokos kan den nytes av de med melkeallergi også. Du slipper unna laktosen i fløten og får i deg mindre karbohydrater. Den er tilsatt olje som gir deg energi i TIMESVIS!!

Erstatt fløten med kokosfløte (Den faste massen på toppen av kokosmelka/vannet) ca 3 store ss.
Tilsett 2 ss cocosa ekstra virgin eller tilsvarende (kaldpresset, ekstra virgin kokosfett. Fås på helsekost)

Cocosaen smeltes på svak varme (smelter på ca 23 grader) Svakest mulig varme for å bevare mest mulig av næringsstoffene i cocosa.

Tilsett cocosaen på slutten, helst men blenderen kjører slik at oljen løser seg helt opp. Ikke så digg med fettklumper i kaffen…

Jeg synes jeg trenger å tilsette mindre søtstoff i denne enn i Frozen Cappuccino. Kokosfløten er jo naturlig søt.
Fremgangsmåten og ingrediensene er for øvrig lik Frozen Cappuccino.

Veldig kort om «hvorfor cocosa?»
Cocosa er rik på mellomlange fettsyrer som opptas lett av kroppen og gir raskt energi. Kan fremskynde kroppens produksjon av ketoner som er utemerket brennstoff for hjernen. (En forutsetning for produksjon av ketoner er at kroppen ikke har karbohydrater i systemet.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s